© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

100 jaar Rotary in ons district

Zaterdag 28 januari 2023 start ook de ‘100 jaar Rotary estafette’ van Rotary en Rotaract. We gaan in 2023 van district naar district, van club naar club fietsen, wandelen, rennen etc. Dat zijn in totaal ruim 5.000 km om alle meer dan 500 clubs in de 7 districten te bereiken. Met elkaar gaat het zeker lukken om alle Rotary- en Rotaractclubs in 2023 te verbinden.

Het idee is dat elke club een traject voor zijn rekening neemt en aan de volgende club het stokje overdraagt. Met wind tegen, of wind mee, in regen of met zonneschijn, óp naar de volgende club of district. Dat zal voor veel publiciteit zorgen voor onze clubs en goede doelen. Zo kan een club bijvoorbeeld de kilometers laten sponsoren, met de estafette bijvoorbeeld gehandicapten een leuke dag bezorgen of een feestelijke overdracht organiseren.

Om historische redenen zal de eerste fase van de regio Amsterdam naar de regio Utrecht gaan. Na de viering van de verjaardag van RC Utrecht op 11 maart 2023 zal de estafette verder het land door trekken. Aan het eind van het jaar wordt het stokje overgedragen aan België waar in 2024 de eerste club het eeuwfeest viert.

Kijk HIER voor de estafette in ons district