© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

.

RYLA is terug!
1-3 april 2022

Al meer dan vijftien jaar is het RYLA-weekend een vast en succesvol programma van Rotary District Midden-Nederland. Helaas heeft het programma wegens Covid de afgelopen twee jaar geen doorgang kunnen vinden. Maar we zijn terug! Op 1-3 april 2022 organiseren we in Doorn een nieuw RYLA-weekend waarbij we – inhakend op het thema van onze gouverneur – inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel hebben staan.

In een notedop is het RYLA-weekend een intensieve leiderschapstraining voor jonge en ambitieuze mensen. De kern van het programma is een case uit het bedrijfsleven waarin een beroep op hun creativiteit, standvastigheid en oplossingsgerichtheid gedaan wordt.


1 of 6

Enkele foto's van eerdere RYLA's

Deelnemers worden in de rol van dagelijks bestuur van een bedrijf geplaatst en geconfronteerd met in- en externe bedrijfsproblematiek. Ethische vraagstukken, persoonlijke dilemma's en actuele ontwikkelingen dwingen de deelnemers een plan te maken, waarbij ze rekening moeten houden met de uiteenlopende eisen van de Ondernemingsraad en de Raad van Bestuur die gevormd worden door Rotarians.

Hoe kunnen Rotaryclubs en Rotarians bijdragen?

Dat kan op twee manieren:

  • De RYLA-organisatie doet graag een beroep op de clubs om deelnemers aan te dragen. Het weekend is bedoeld voor 48 jong volwassenen (20-26 jaar) die aan het werkende leven gaan beginnen of net gestart zijn (max 2 jaar werkervaring). We streven er naar een diverse groep samen te stellen op basis van leeftijd, opleiding, man/vrouw en achtergrond.
  • Daarnaast zoeken we 58 Rotarians (de “coaches”) die middels diverse rollen in en rondom de case een unieke ervaring voor jongeren creëren om hun grenzen op te zoeken, feedback te krijgen en ervaringen te delen.

2022-03-31