Over Rotaract

Rotaract is een vereniging van betrokken en enthousiaste jongeren in de leeftijd van 20 tot 26 jaar. De naam Rotaract is afgeleid van Rotary in Action en is opgericht in 1967 in Amerika als het jongerenprogramma van Rotary International. De leden van Rotaract zetten zich in voor mensen die het minder getroffen hebben en doen tegelijkertijd levenservaring op.

Vandaag de dag is Rotaract uitgegroeid tot een jongerenorganisatie van formaat. Wereldwijd is Rotaract actief in 151 landen en de verschillende Rotaractclubs hebben in totaal meer dan 180.000 leden. In Nederland zijn ruim 50 clubs actief met meer dan 500 leden. De leden van de Rotaractclubs in Nederland komen twee keer per maand bij elkaar, zowel om aan projecten te werken als om een gezellige avond te hebben.

Goede doelen
De clubs in Nederland steunen per jaar één of meer goede doelen met hun acties. Soms is deze steun financieel, maar soms is deze actie ook een directe bijdrage. Bijvoorbeeld door het verbouwen van een klaslokaal of door een fietstocht met gehandicapte kinderen. Vaak wordt er gekozen voor kleinschalige projecten die volledig door vrijwilligers uitgevoerd worden. Op deze wijze zet Rotaract zich in voor een betere maatschappij.

Persoonlijke ontwikkeling
De persoonlijke ontwikkeling van onze leden is een belangrijke factor binnen onze organisatie. Onze leden zijn jongvolwassenen, ze studeren nog of staan aan het begin van hun carrière, en gezamenlijk zetten zij zich in voor een goed doel. De leden van Rotaract leren door het organiseren van projecten samen te werken in een groep mensen met diverse achtergronden, opleidingen en opvattingen. Deze ervaring(en) zijn weer bruikbaar in hun werk of sociale leven. Daarnaast worden door Rotaract Nederland, eventueel in samenwerking met Rotary Nederland, verschillende trainingen aangeboden waar de leden getraind worden in sociale en bestuurlijke vaardigheden.

Naar de site.