HOE KAN IK LID WORDEN VAN EEN ROTARYCLUB? 

Als lid van Rotary word je niet alleen opgenomen in een dienstbaar netwerk, het lidmaatschap is een internationaal paspoort waarmee je welkom bent in elke club over de hele wereld. Rotary verruimt je blik op de samenleving. 

Een Rotaryclub is nadrukkelijk geen businessclub maar een plaats waar je in openheid kunt praten over mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen in beroep of het privéleven, waar je van anderen kunt leren. Zo kan Rotary in moeilijke situaties verrassend veel steun geven. Fellowship en service vormen de basis voor een succesvol lidmaatschap. 

Elke Rotaryclub is uniek door haar diversiteit en is in de eerste plaats samengesteld op basis van de verschillen in het beroep of het werk. Maar ook in andere opzichten als gender en culturele achtergrond. De leden onderscheiden zich in hun vak of beroep. Het lidmaatschap is niet aan leeftijd gebonden. Rotary kent voor het uitnodigen van kandidaat-leden en het toetreden tot een club dan ook zekere procedures om deze diversiteit te waarborgen. Dit verschilt per club.

Belangstelling om lid te worden van een Rotaryclub? Zoek contact met het bestuur van clubs in de omgeving en onderzoek welke club bij jou past (https://www.rotary.nl/districten/clubzoeker). De meeste clubs zijn te vinden via hun website en organiseren open avonden voor belangstellenden. Als dat niet het geval is worden belangstellenden uitgenodigd een bijeenkomst bij te wonen.

Er is ook een algemeen belangstellingsformulier. Na invullen wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

AANBEVELING

Als Rotarian ken je een persoon die uitstekend op zijn plaats zou zijn binnen Rotary? Vul dan het aanbevelingsformulier in en er wordt in overleg met regio- en clubvoorzitters gezocht naar een kennismaking