© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wisseling van de wacht

Een nieuwe voorzitter

Nee, bij ons is er geen onbegrijpelijk protocol. Wel een intensieve training vooraf aan de wisseling.

Met groot vertrouwen draag ik het voorzitterschap van de Rotary Foundation Commissie over aan Stan Reichert. Stan heeft inmiddels 3 jaar de District Grants beheerd en ik weet zeker dat hij de open en dienstvaardige benadering die ik voorstond zal voortzetten. Onze doelstelling om alle clubs in ons district mee te laten doen aan de Foundation is bij hem in goede handen. Daar drink ik op.


Stan Reichert

Jack Groot

Van Amerikaanse bijvoeglijke naamwoorden naar rechtlijnig Noord-Hollands

De Trustees van de Foundation stellen op voordracht van de district gouverneur iemand aan voor een periode van maximaal zes jaar. Die lange periode is zinvol. Deze commissie vraagt om veel kennis die op z’n Amerikaans beschikbaar is maar die je wel moet vertalen naar het Noord-Hollandse.

Een anker voor leden

Nieuwe leden die nu toetreden tot een club doen dat omdat ze worden aangetrokken door de projecten die met succes worden uitgevoerd door die club en door Rotary. Samen iets voor elkaar brengen geeft veel binding. Samen met de gezelligheid rond de borrel, de maaltijd en de inleidingen maken ze wat we goede fellowship noemen. Veel projecten hebben een lange voorbereidingstijd en een lange tijd van uitvoering. Die tijd blijft men in ieder geval lid.

Geen ezeltje strekje

De Rotary Foundation is meer dan die bekende dukaten poepende ezel. Het is ons eigen fonds dat niet alleen financieel helpt maar ook, door te communiceren over wat er door Rotarians wordt gedaan, de clubs op te roepen mee te doen en wereldwijde steun voor elkaars projecten te stimuleren. Zo is End Polio Now ontstaan.  Met regelmatig in de rubriek Nieuws op de website geplaatste stukjes en de District Grant Competitie is de Foundation steeds weer in de schijnwerper gezet.

Dank

De commissieleden beschikken over kennis en willen die graag met jullie delen.

Met de geweldige inzet van Huub de Kruijf (overleden in 2019), Barbara Wasch (tot 2019), Pyly Logman, Rob Beemster, Stan Reichert, Hetty Deinum, Michiel Dumont (tot 2021) Carmen Cabo, Cor van Otterloo en Paul te Bokkel was het een feest om deze district commissie te mogen voorzitten.

Bedankt, ik zal het missen.

Jack Groot