© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

INSPIRATIE OVER DE ENERGIETRANSITIE

Rotary Regio Tour 2019

G:\Harm\2019\rotary logo 2019.png

INSPIRATIE OVER DE ENERGIETRANSITIE:
HET KLIMAATAKKOORD; AKKOORD OF NIET?

In voorgaande jaren werd de Rotary Regio Tour georganiseerd door een Rotaryclub uit onze regio en kwamen er van een enkele club veel bezoekers en van veel clubs weinig. In overleg met de regiovoorzitter, pardon: assistent-gouverneur Jan Blok, hebben de voorzitters er dit jaar voor gekozen om de Rotary Regio Tour door een paar clubs gezamenlijk te organiseren in de hoop dat het een echte regio-bijeenkomst wordt, samen met onze Past-Rotarians clubs en Rotaract-club.

Eén van de topics van dit moment voor onze maatschappij en voor onze Rotaryclubs is (naast plastic soup en klimaatverandering) de energietransitie.

Wat kunnen we daar zelf aan doen, bijvoorbeeld via ons eigen-huis-bezit ? Daarover vertelt Thomas Dekker, manager duurzaamheid bij de Rabobank en deelnemer aan de klimaattafel gebouwde omgeving.

Dat is echter een druppel op de gloeiende plaat als de grootste verbruiker, de industrie, niets doet. Dus: wat gaat die (echt) doen ? Rob van Beek, belangenbehartiger bij de FME en deelnemer aan de sectortafel industrie, weet er alles van.

Maar: doen we eigenlijk wel genoeg ? Als iemand een kritisch toeschouwer is, dan is dat wel de directeur van Greenpeace Nederland, Joris Thijssen.

Wij nodigen u graag uit voor de Rotary Regio Tour 2019:

Wanneer:

woensdag 15 mei 2019, vanaf 17.45 uur

Thema:

het klimaatakkoord; akkoord of niet ?

Waar:

het meest duurzame gebouw in onze regio, namelijk het hoofdkantoor van de Rabobank Alkmaar e.o. aan de Robonsbosweg 5 te Alkmaar.

Kosten:

€ 20,= p.p. (inclusief eten en borrel)

Het programma is als volgt:

Vanaf 17.30 uur:

inloop

18.00 tot 18.45 uur:

maaltijd (verzorgd door The Colour Kitchen)

19.00 tot 19.40 uur:

Thomas Dekker (Rabo): eigen huis en energietransitie

19.40 tot 20.20 uur:

Rob van Beek (FME): wat gaan de grootverbruikers doen ?

20.20 tot 21.00 uur:

kritische beschouwing door Joris Thijssen (Greenpeace)

21.00 tot 21.30 uur:

vragen / discussie / afsluiting

tot 22.00 uur:

borrel


De Rotaryclubs hebben wij gevraagd om die week hun eigen bijeenkomst te schrappen en de attendance te verplaatsen naar deze regio-bijeenkomst. Wij zien uit naar uw aanmelding !


U kunt zich via onderstaand formulier individueel aanmelden
(of wellicht centraal per RC via uw secretaris? per mail via stagiaire@knuwer.nl)

De -door opgave verschuldigde- bijdrage van € 20,= p.p. kan ter plaatse contant worden voldaan, maar centrale afrekening via de eigen RC zouden wij erg op prijs stellen !.

G:\Harm\2019\klimaattafel.png

AANMELDEN