Zaterdag 6 juni 2020 de EndPlasticSoup 1.5 Meter Clean Up Challenge.

De derde internationale EndPlasticSoup Actiedag op zaterdag 6 juni 2020 gaat, aangepast aan de Corona maatregelen, toch door.

Er is door Stichting EndPlasticSoup, het Rotary initiatief dat 3 jaar geleden gestart is in District 1580 en inmiddels actief in een groot aantal landen, een actie bedacht die past binnen de Corona maatregelen omdat het lastig is om nu als Rotary Club met elkaar clean ups of andere grote evenementen zoals in 2019 en 2018 te organiseren.

De uitdaging is om al het plastic afval binnen je eigen 1.5 meter op te ruimen, alleen of met familie (uiteraard wel op veilige afstand), binnen of buiten. 

Wat heb je nodig?

Een paar handschoenen en een vuilniszak, enthousiaste mensen die mee willen doen en als je club die heeft de EndPlasticSoup vlag. Maak een foto (liefst met de vlag) van het verzamelde plastic, stuur de foto en het aantal verzamelde zakken naar endplasticsoup@gmail.com of zet direct een bericht op Facebook of Instagram #endplasticsoup.

Er is speciaal promotiemateriaal gemaakt, dat voorzien kan worden van het eigen clublogo. Er is een actielogo, poster, en materiaal om te gebruiken op je eigen social media (FaceBook, Instagram). Hiermee kunnen mensen worden gestimuleerd om op 6 juni hun eigen 1.5 meter op te ruimen! 

Het doel is dat zoveel mogelijk Rotary Clubs en Rotarians met hun familie, kinderen, kleinkinderen en vrienden in binnen- en buitenland in actie komen om aandacht te vragen voor het enorme plasticprobleem en te laten zien dat we als Rotary daadwerkelijk People of Action zijn.

EndPlasticSoup

positieve actie met een knipoog en een glimlach naar de serieuze nieuwe werkelijkheid waarin we nu leven.

 

 

Meer informatie