End Plastic Soup Now

 

END PLASTIC SOUP NOW INSPIRATIE-AVOND

MAANDAG 26 NOVEMBER 2018 - 18.00 – 21.30 UUR

Amsterdam Rosarium, Amstelpark 1, 1083 HZ Amsterdam

Bijdrage van € 12,50 per persoon voor broodje, soep, ter plekke met pin te betalen.
Inschrijven kan op www.endplasticsoupnow.nl of
per mail naar endplasticsoupnow@gmail.com

END PLASTIC SOUP NOW (EPSN)

Nu Boyan Slat met ‘Wilson001’ de oceaan opgevaren is, gaan we na de kick-off van 2 juni 2018 in Amsterdam op stoom verder met de EPSN beweging binnen Rotary. Op maandag 26 november organiseren we daarom een inspiratie-avond. Willen jullie met ons meedenken hoe we EPSN concreet kunnen invullen? Wat kunnen we doen als Rotary om mee te helpen het wereldwijde plastic afval probleem op te lossen?

AWARENESS

Hoe bereiken we dat de 1.2 miljoen Rotarians (en hun families) zich bewust zijn van het plastic afvalprobleem en dat zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing? Hoe betrekken we meer clubs in NL, Europa en andere continenten, hoe zorgen we ervoor dat ze mee gaan doen? Hoe gaan we mooie initiatieven met elkaar verbinden? Hoe bouwen we www.endplasticsoupnow.com verder uit tot een digitaal platform?

ACTION

Op zaterdag 1 juni 2019 willen we in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland (Europa), met zoveel mogelijk Rotaryclubs een impactvolle EPSN actie doen. We overwegen weer te gaan plastic soep vissen met Weekend Academie kinderen in Amsterdam, of plastic te gaan prikken op het strand, in het park of andere eigen lokale club-acties, welke ideeën zijn er, hoe zorgen we voor publiciteit?

 

Van 1 t/m 5 juni 2019 is de internationale Rotary Convention in Hamburg, EPSN is erbij om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor EPSN, hoe doen we dat? Wie willen er mee helpen in de voorbereiding?

 

ANTICIPATION

Hoe kunnen we de problematiek agenderen bij consumenten, producenten, politiek, verandering op alle vlakken stimuleren? Samenwerken met andere initiatieven, hoe doen we dat? Als Rotary willen we niet opnieuw het wiel uitvinden maar ons wiel gebruiken om bestaande initiatieven te verbinden en samen te laten vliegen.

DOE MEE

Kom op maandag 26 november a.s. naar de End Plastic Soup Now Inspiratie-avond en help mee om het EPSN actieprogramma te ontwikkelen.

Graag je reactie/aanmelding voor 1 november via het aanmeldformulier op www.endplasticsoupnow.nl of per mail naar: endplasticsoupnow@gmail.com

Als je geen tijd hebt maar wel geïnteresseerd stuur dan een email naar endplasticsoupnow@gmail.com

Afbeelding met lucht, buiten

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid