© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Oud-Gouverneur Gezinus Meijer overleden

Gezinus was in 1988-89 gouverneur van Rotarydistrict 158 (Noord-Holland). Gouverneurs komen en gaan, maar Gezinus bleef. Met zijn tomeloze energie en zijn onverflauwde zendingsdrang.

Gezinus’ club, Purmerend-Waterland, had zeker in de jaren tachtig en negentig een wat impulsieve, lawaaiige, robuuste, laten we zeggen mannelijke fellowship. In vergelijking daarmee hadden veel andere clubs een ietwat nuffig karakter, een interessant onderscheid maar het is juist van die verscheidenheid in fellowship waar Gezinus met volle teugen van genoot.

Gezinus speelde meer of minder bewust een rol na de nominatie van gouverneurs, hij belde ze en bracht dan kort daarna de  MoP (Manual of Procedures, de bundel reglementen van Rotary) langs: “Lees die eerst maar even, daarna kan je niets meer gebeuren”.

Gezinus was een ingewijde in de Rotary Foundation en een Rotarian met een brede nationale en internationale belangstelling.
En dan natuurlijk met het zo bekende, geliefde ‘winkeltje’ voor de Foundation, nationaal en internationaal voor de Foundation actief en aanwezig, tot op hoge leeftijd en wellicht langer dan hij het lichamelijk aankon.

Gezinus herinnerde ons er steeds aan, dat de bestrijding van polio en acties op de zeven aandachtsgebieden van de Foundation onmogelijk zijn zonder ruimhartige financiële steun door en van Rotarians. Gezinus werd een broze man, maar hij verloor zijn enthousiasme en hartstocht voor Rotary niet. Hij bleef ook prettig optimistisch, bij het uitdagende af. Met (oud-)gouverneurs hield hij contact, al was het slechts telefonisch.

We namen nu afscheid en bevestigen Rotary’s visie:

Gezinus Meijer, nee, die vergeten we niet!