2006-2007 | Alfred Schrijver

April 2007

Nieuws van uw gouverneur

 

Contact:

DG Alfred Schrijver

Fuik 20
1141CH Monnickendam
email

April: Magazine Month

Meer dan de helft van alle Rotarians wereldwijd krijgt het Rotary nieuws in een van de 30 regionale uitgaves van The Rotarian. Uitgegeven in maar liefst 133 landen, in 22 verschillende talen en een oplage van 715.00 stuks.
Iedere uitgave is uniek en heeft een eigen lokale redactie en maandelijks worden veel publicaties en foto’s van Rotary International opgenomen.
Kijk eens naar alle internationale uitgaves en dan realiseerd je je pas goed, dat Rotary een wereldorganisatie is. Maar ook alle publicaties op websites nemen een steeds grotere vlucht.
De maatschappij verandert en Rotary verandert mee!

"Wie niet kan lachen moet geen winkeltje beginnen"

is het adagium van trendwatcher Adjiedj Bakas (1963). Hij schreef de bestsellers Megatrends Europe met een voorwoord van Frits Bolkestein), De toekomst van God met een voorwoord van Ruud Lubbers en Megatrends Nederland en is een van Europa’s meest gevraagde sprekers.

UITNODIGING

DE TOEKOMST IN DE AMSTERDAM ARENA

Ik heb het genoegen u hierbij uit te nodigen voor onze jaarlijkse districtsconferentie. Voor dit doel is een inspirerende locatie gevonden in wat begonnen is als het stadion van De Toekomst, de Amsterdam Arena.

Op zaterdag 12 mei a.s. hoop en verwacht ik daar veel Rotarians uit ons district te ontmoeten voor een spannende, maar vooral ook leerzame bijeenkomst.

Deze staat geheel in het teken van de toekomst, die ons een kijkje gunt in de veranderingen op velerlei gebied om ons heen. Centraal hierbij staan de bijdragen van twee gastsprekers, die hun sporen op de wereldpodia hebben verdiend: Adjiedj Bakas en Rob Creemers.
Zij zullen u inspireren uw eigen Rotary Club nog beter te laten aansluiten bij de zich snel veranderende maatschappij.

Na de goed verzorgde lunch heeft u nog de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding door het stadion.

U kunt zich aanmelden met bijgaande antwoordkaart of –uiteraard via onze districtswebsite:

Tot ziens op 12 mei a.s.

Uw gouverneur
Alfred R. Schrijver

In seminars en congressen in binnen- en buitenland presenteert Rob zijn opvattingen op een indringende, originele en eigentijdse (sterk multimediale) wijze. Hij gaat in op de gevolgen voor de huidige maatschappij, waarin niemand gespaard blijft van deze bijzonder snelle ontwikkelingen.

PROGRAMMA

AANMELDEN

ANTWOORDKAART

SPREKERS

Ons GSE-team

Ons GSE-team (Group Study Exchange) is terug van een overweldigende ervaring.
Ruim een maand doorgebracht in district 9200, Melbourne Australië en hartelijk en liefdevol opgevangen door de Rotarians down-under.
Goede vocational-dagen en uiteraard veel cultuur en plezier.
Ook dit is Rotary en vocational service ten top!
Ons team stond onder leiding van Rtn. Greet van Gorsel (RC Alkmaar-de Waag) en wij zijn haar veel dank verschuldigd, niet alleen voor de begeleiding van de 4 hipo’s (high potentials) maar ook voor de manier, waarop zij gezorgd heeft, dat ons district in het verre Australië vertegenwoordigd werd.
Lees eens in hun uitgebreide weblog, hoe een maand Australië voorbij vliegt!

 

Ook dit jaar ontvangen wij zelf een GSE-team van onze "match". Vanaf eind april tot begin juni komt het team en de betreffende regio's zijn inmiddels niet alleen ingelicht, maar zijn ook al hard aan het werk de vocation-bezoeken te regelen, te onderzoeken wie wanneer waar slaapt en hoe het transport geregeld wordt. Uiteraard wordt onze Nederlandse cultuur niet vergeten (Koninginnedag en 4 mei in Amsterdam) en kunt u allen kennis met de teamleden maken tijdens de districtsconferentie in De Arena.
Een overzicht van het inkomende team treft u hier aan.

De Rotarywielen

U heeft ze vast wel eens gezien. Al jaren worden ze gebruikt op veel officiële Rotary-bijeenkomsten. En nu zit de sleet er op!
Vandaar ons verzoek aan handige Rotarians om ons te helpen deze wielen eens te schilderen en ze weer te laten ogen, zoals het hoort!
Wie o wie is bereid ons hierbij te helpen.
Inlichtingen (graag) bij de RAN in Amsterdam – tel: 020 - 62 32 405
Alvast hartelijk dank!

De PETS en Districts Assembly

Op maandagavond 26 maart waren veel Rotarians aanwezig tijdens de Assembly en de Pets met aansluitend enkele workshops in het Clusius College in Hoorn. Het begint een traditie te worden, dat niet alleen de inkomend voorzitters naar de PETS toe komen, maar ook veel bestuursleden. Er valt tenslotte altijd wel wat te leren . . . . .
Veel zaken passeerden de revue tijdens de huishoudelijke vergadering, zoals het komend jaarthema (Rotary Shares), de presentatie van de nieuwe DGE Joost Hoffscholte en uiteraard de rekening en verantwoording over vorig clubjaar (IPDG Jaap de Zeeuw) en de begroting voor komend jaar. Het wordt een veelbelovend jaar, met veel (inter-)actie!
Tijdens de vergadering werd aan een volledig verraste rtn. Henk Pruiksma, lid van RC Bergen een PHF-recognition uitgereikt voor de energie, die hij al jaren met volle overgave geeft aan divers commissie-werk in ons district. Velen zullen Henk kennen als de man van de zgn. nieuwe-leden avonden en anderen waarschijnlijk van “zijn” Job-rotary.
Ik ben er dan ook van overtuigd, dat iedereen deze onderscheiding aan Henk Pruiksma gunt. Henk heeft het verdiend!

Ten slotte

Ik hoop en vertrouw veel Rotarians van ons district te mogen begroeten op onze districtsconferentie, maar wellicht al daarvoor, tijdens een van de vele bezoeken van en met het Australische GSE-team.

Als ik alle voorbereidingen hierop bekijk, kan ik slechts zeggen:
Vocational Service ten top !
We kunnen trots zijn op alles wat gezamenlijk tot stand wordt gebracht.

Uw gouverneur
Alfred Schrijver