DG 2007-08 | Eduard Kruseman

Januari 2008

Contact:

DG Eduard Nieuwenhuijzen Kruseman

email

Maandthema: Awareness

Zijn we ons voldoende bewust wat het inhoudt om Rotarian te zijn? Wat de ‘waarden’ en ‘plichten’ van het Rotary-lidmaatschap zijn? Vriendschap, samenwerking, wederzijds begrip, beroepsethiek en leiderschap? Zijn we ons bewust wat een geweldige community-activiteiten en projecten door veel clubs worden uitgevoerd? Moeten we dat niet meer uitdragen? Zijn we ons bewust wat de kracht van het internationale netwerk van Rotaryclubs is? Maken we als individu en club voldoende gebruik van de mogelijkheden die dat unieke netwerk biedt om projecten uit te voeren en vriendschapsbanden te kweken? Kijken we wel eens naar de website van ons eigen district? Of die van Rotary International? Uitingen van en door maatschappelijk betrokken Rotarians. Wijzen we onze vrienden op het lidmaatschap van Rotary? En haar bijdrage aan bijvoorbeeld ‘Polio de wereld uit’?  Rotary doet geweldige dingen, hoewel we dat misschien niet zo ‘beleven’. We mogen extern best wel eens ‘trotser’ op ‘onze club’ zijn. Het ‘wij-gevoel’ mag sterker. Een sterke identiteit zorgt voor een sterk imago en merkbeeld. En trekt nieuwe jongere leden aan. Noodzakelijk voor de continuïteit van iedere organisatie. Mooie doelstellingen voor 2008. Rotary Shares! Rotary ‘Awares’!

GSE-team in India groots ontvangen

Tot vrijdag 18 januari verblijft ons GSE-team in District 3060 in India.  Op 27 en 28 december was ons team aanwezig op de districtsconferentie. Ik ontving het volgende e-mail: ‘Greetings from District GSE Committee! Your GSE Team is doing very well in our District. I met them at District conference at Ahmedabad and their presentation at the conference was very much appreciated by one and all and they were seen mingling with conference delegates. 
Your Team with their friendly disposition and enthusiasm has become popular and all those who hosted or met them have been of high praise for the team. Naturally, you have every reason to be proud of their performance as worthy Ambassadors of Goodwil of your District and your great country. With Season's Greetings and Best wishes for 2008 to you and all Rotarians of District 1580’.

Een betere uiting om trots te zijn op teamleider Jack Groot en zijn vier teamleden is er nauwelijks! En straks wij. Het GSE-team uit India komt naar ons district van 26 april tot en met 24 mei. De voorbereidingen (o.l.v. Greet van Gorsel) zijn in volle gang! Meer info over GSE in India.

Actie ‘1000-schoolbanken’ groot succes

Ons GSE-team heeft in India een cheque kunnen aanbieden (gematched via Rotary Foundation) die de financiering van 1000 schoolbanken in het bezoekende District 3060 mogelijk maakt. Het doel is bereikt. Dit is het resultaat van de ‘wijnverkoop’- actie binnen ons district. Heel veel clubs en individuen hebben spontaan één of meerdere dozen afgenomen. Half december was de voorraad uitverkocht. Misschien blijft er nog een saldo over om in mei aan het GSE-team uit India de ‘eindcheque’ aan te bieden. Met heel veel dank aan de afnemende clubs en individuele Rotarians!

Rotary Medical Equipment Bank

De Medical Equipment Bank (MEB), zoekt clubs binnen ons district die de kosten van een of meerdere containers willen financieren. MEB heeft tijdens haar 7- jarige bestaan 24 grote containers met medische en verpleegkundige hulpmiddelen verzonden. Er zijn nu nieuwe toezeggingen voor materialen als hospitaalbedden met toebehoren, rolstoelen, rollators en medische materialen die nog zeker 10 containers kunnen vullen, aldus MEB-voorzitter Pim ’t Hooft (RC Haarlem). De ontvangende partij is altijd een Rotaryclub ter plaatse zodat er niets tussen wal en schip valt. Welke club adopteert een container á €3500,= om de verzending van deze goederen mogelijk te maken?
Voor verdere informatie of mail

Belangrijke data:

PETS en District Assembly voor ink. voorzitters en clubbestuurders: (convocaties worden eind januari verzonden)

10 maart 2008

Oproep voor mentoren en kandidaten.

14, 15 en 16 maart 2008

Multi District Conferentie (MDC)

Ga met een grote clubdelegatie naar de MDC: Rotary Shares.

17 mei 2008

Jullie gouverneur
Eduard A. Nieuwenhuijzen Kruseman,

Deze maandbrief is aan alle individuele leden van District 1580-RI verzonden.
© District 1580 – RI