DG 2007-08 | Eduard Kruseman

Juli 2007

Nieuws van uw gouverneur

Contact:

DG Eduard Nieuwenhuijzen Kruseman

email

 

Het nieuwe Rotaryjaar is begonnen: Rotary Shares!

De gouverneurswisseling in ons district heeft zondag 1 juli in Haarlem plaatsgevonden. Op een unieke en passende lokatie: de Hoofdwacht aan de Grote Markt, voormalig stadhuis van Haarlem in de Middeleeuwen, schuin tegenover het standbeeld van Laurens Janszoon Coster (voor een Haarlemmer toch echt de uitvinder van de boekdrukkunst!). Als Haarlemmer en lid van RC Haarlem-Spaarne mag ik voor een jaar Gouverneur zijn van ons district met 75 clubs en iets meer dan 3000 leden. Maar wie ben ik, zonder sterke clubs? ‘Samen kracht uitstralen, samen sterk’ is mijn leidraad voor het komend jaar. Ik wens ook alle nieuw benoemde clubvoorzitters heel veel sterkte en reken op een prettige samenwerking. Rotary Shares!

Dank aan mijn voorganger Alfred

Alfred Schrijver (nu IPDG) heeft met een tomeloze energie en gedrevenheid zijn gouverneurschap bekleed. De Discon in de Amsterdam Arena was een hoogtepunt. Aan het onderwerp ‘Toekomst’ moeten we nu binnen de eigen clubs invulling gaan geven. Ieder op zijn / haar eigen wijze. ICT is Alfred’s specialiteit. Met enige trots kunnen we zonder meer claimen dat ons District 1580 zich van de andere zes Nederlandse districten wat internet communicatie en website onderscheid. Dat is (naast veel andere verdiensten) de grote verdienste van Alfred. De kennis van Alfred blijft gelukkig (ik ben geen ITC-techneut) voor ons district behouden. Alfred is secretaris geworden van onze districtsstaf en blijft onze website verzorgen. Daarmee is de continuïteit verzekerd. Dank en hulde voor Alfred!

GSE naar India:

teamleden kunnen zich tot 15 augustus aanmelden

Van 16 december 2007 tot 13 januari 2008 (India Kent geen Kerstmis!) gaat een GSE-team van ons District 1580 naar District 3060 in de staat Gujarat in Noordwest India. Deze provincie kent een zeer sterke economische groei, maar is ook een zeer gevarieerde multiculturele samenleving. Teamleider is Jack Groot, lid van RC Heiloo. Het team zal ook aanwezig zijn bij de Districtsconferentie van D3060 op 27 en 28 december. India is ongetwijfeld een inspirerend en uitdagend land om mee kennis te maken. Het GSE-programma biedt daarvoor een unieke mogelijkheid. Teamleden kunnen zich tot 15 augustus aanmelden. Wie kent een goede kandidaat (m/v) in de eigen omgeving? Meldt die aan!

1000 schoolbanken voor India

Aan het humanitaire aspect van de GSE- uitwisseling van ons district met D3060 in India wordt op bijzondere wijze invulling gegeven. Mijn persoonlijke doel is om binnen ons district tenminste € 10.000,-- bijeen te krijgen voor de financiering van 1000 schoolbanken in D3060. Tijdens mijn clubbezoeken zal ik het project toelichten. Door financiële participatie van D3060 en een Matching Grant door de Rotary Foundation kan deze € 10.000,-- met 3 ½ worden vermenigvuldigd tot het bedrag van € 35.000,---, waarmee de aanschaf van de 1000 schoolbanken (gemaakt in India) kan worden gedaan. Een goed doel voor ons allen om voor te werken: Slechts € 150,-- per club en ons doel wordt ruimschoots bereikt! Spontane bijdragen kunnen worden gestort op de rekening van Stichting Community Service RC Haarlem- Spaarne, nr 38.94.72.581 bij Rabobank Zuid-Kennemerland.

Multi District Conferentie in 2008: 17 mei

Volgend jaar gaan we ‘sharen’ bij de MDC. Bij de viering van het 100-jarig bestaan van Rotary in 2004 werd ook een MDC gehouden. Een doorslaand succes toen. De MDC 2008 wordt op zaterdag 17 mei 2008 in Nijkerk georganiseerd door alle zeven Rotary districten in Nederland. Het thema is Water, Gezondheid en Honger. De bedoeling is dat alle clubs, ieder op eigen wijze, bijdragen aan een landelijk succes. Onze clubs kunnen zich bijvoorbeeld “sharen” door deel te nemen aan het door RC Hoorn gecoördineerde “Adoptie programma voor watertanks in Nakuru”.
Adopteer voor slechts €400 een watertank. Iedere club een tank?

Clubbezoeken

kennis en ideeën sharen

Mijn clubbezoeken zullen een interactieve opzet hebben: een dialoog met de leden. Kennis delen en beleven. ‘Sharen’ dus. Met als doel de kwaliteit van het lidmaatschap te versterken en samenwerking te bevorderen. Indien de datum niet schikt, kan onderling worden geruild. Veranderingen moeten per e-mail door beide clubs aan mij worden doorgegeven. Indien het initiatief vanuit twee of meer clubs komt, is ‘sharen’ van clubbezoeken met andere clubs in de regio mogelijk. Dan kunnen we er een speciale themabijeenkomst van maken.

Vakantietijd

Met onze vier kinderen gaan wij volgende week naar Senegal. We worden in Dakar door Rotaryleden opgehaald en naar onze vakantiebestemming gebracht. We gaan ook een aantal Rotary projecten bekijken. ‘Fellowship’ en ‘Sharen’ in optima forma. Bezoek ook eens in eigen land of het buitenland een Rotaryclub. Rotary Shares!

Een groet en een goede zomer toegewenst!

Jullie Gouverneur,
Eduard A. Nieuwenhuijzen Kruseman,
E: eduard@kruseman.nl

Deze maandbrief is aan alle individuele leden van District 1580-RI verzonden.
© District 1580 – RI