Nieuwsbrieven DG Hetty Deinum

d1580

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2017

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

vr&za 10&11 maart

NL Doet

2 dagen

vr&za 17&18 maart

PETS 2017 in Haarlem

vr 16.00 – za 14.00 uur

vr&za 24&25 maart

RYLA, georganiseerd door regio Amsterdam Historisch in Amsterdam

vr 17.00 – za 18.00 uur

do 20 april

Landelijk Rotary Waterseminar in Delft

17.00 – 22.00 uur

10-14 juni

Internationale Rotary Conventie Atlanta

 

div_blue

ROTARY OM TE DOEN, TE LEREN EN TE VIEREN

Komende maand maart vinden twee - bij uitstek - Rotary activiteiten plaats, namelijk de PETS en de RYLA. En dan doen veel Rotarians ook nog mee met NLdoet! In drie opeenvolgende weekenden laat Rotary in ons district van zich horen!
Mijn opvolger Jan Karel Schlichte Bergen nodigde de inkomend voorzitters van alle clubs in ons district al uit om zich vrijdagmiddag 17 maart in Haarlem te melden voor de PETS. Hopelijk voegen zaterdag 18 maart veel leden van de clubs zich daarbij om deel te nemen aan het workshop programma. Zoals gebruikelijk sluiten we de ochtend af met de District Vergadering.

Zaterdag 4 februari vierden we met velen uit ons land en Rotarians uit m.n. België dat onze Goede Doelen organisatie, de Rotary Foundation dit jaar 100 jaar bestaat. (centennial.rotary.org)
Mooie en indrukwekkende presentaties, die een helder beeld schetsten van de geschiedenis van de Foundation, kwamen voorbij. In een paneldiscussie werden ook kritische zaken en ervaringen uitgesproken. Van harte wil ik hier benadrukken wat op een van de sheets met koeienletters stond:

“Voordat je ook maar gaat denken over een Global Grant, bel of mail ons.”

En met ‘ons’ wordt de District Rotary Foundation Commissie bedoeld.

Een half uur voor de verzending van deze brief kreeg ik het verheugende bericht dat de Rotary Foundation een global grant van $36.000 heeft toegekend voor een vocational training van 131 jonge Kenyanen in een gezamenlijk project van de Rotaryclubs IJmond (in ons district) en Machakos in district 9212 (Kenya). Met RC Machakos bestaat al jarenlang een hartelijk contact.

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3221/3qsf4wxzbqht4tntibftktwxha9z9978/mailing-5.png

div_blue

RYLA 2017 IN AMSTERDAM

Hoe gaat een grootbank om met bedrijven die in ernstige financiële problemen terecht komen?
RYLA 2017 neemt de jonge deelnemers op vrijdag en zaterdag 24 en 25 maart mee in een interessante casus over een internationale onderneming, die eindigde in een geruchtmakend faillissement.

‘RYLA is er voor jonge nieuwsgierige professionals met leiderschapspotentieel en enkele jaren werkervaring, die samen met ons en met de sprekers de uitdaging aandurven om het thema en de vraagstelling daarbij te onderzoeken.

Er wordt uitgebreid ingegaan op de rol en dilemma’s van de betrokken stakeholders, waardoor het programma interessant is voor een brede groep professionals en niet slechts gericht is op medewerkers van financiële instellingen’.
Ik roep alle Rotaryclubs op om deze jonge mensen te zoeken en te enthousiasmeren voor deze RYLA en ze vooral ook te sponsoren!

div_blue

PEACE FELLOW

Ons district heeft weer een Peace Fellow in opleiding, namelijk Basema Spijkerman. Ze is momenteel bezig met de zware driemaandse cursus in Thailand.

Van haar ervaringen zal ze uiteraard verslag doen.

Aanmeldingen voor een Peace Fellowship kunnen gedaan worden met hulp van John Mahnen, die je wegwijs kan maken in de nieuwe procedure.

div_blue

WISSELING VAN DE WACHT

De afgelopen 2½ jaar behartigde Peggy Rolvink van RC Purmerend, namens ons district, de jeugdzaken die samenkomen in de Multi District Jeugd Commissie.

Met veel enthousiasme hield ze zich bezig met de korte en lange internationale jeugduitwisseling en de organisatie van zomerkampen.

Wegens te drukke werkzaamheden heeft ze besloten per 1 januari te stoppen met het districtswerk.

Hierbij wil ik Peggy hartelijk bedanken voor alles wat ze voor ons district heeft gedaan en betekend. Voor de rest van dit clubjaar neemt Pieter Postma van RC Heiloo (pieter@siegewal.nl) haar werkzaamheden over.

div_blue

ROTARACT AMSTERDAM ORGANISEERT KINDERVAKANTIE

Na een succesvol kindervakantieweekend in de zomer van 2016, organiseert Rotaract Club Amsterdam opnieuw de Kindervakantie.

Rotaract Club Amsterdam vindt dat kinderen, die buiten hun schuld om in armoede opgroeien, ook recht hebben op een vakantie. Daarom is afgelopen jaar in samenwerking met HVO Querido een tiental gezinnen de mogelijkheid geboden om geheel kosteloos een weekendje alle financiële zorgen te vergeten en even onbezorgd als gezin van elkaar te genieten.

Zij kunnen uw hulp goed gebruiken!
Om ook dit jaar tot een succes te maken zijn zij afhankelijk van financiële donaties. Net als voorgaand jaar wordt aan Rotaryclubs in Noord-Holland een financiële bijdrage gevraagd. Met een donatie van € 500 maakt uw club een vakantie voor een gezin mogelijk. (IBAN: NL67 BUNQ 2290 3702 31)