Nieuwsbrieven DG Hetty Deinum

d1580

NIEUWSBRIEF JULI 2016

AGENDA DISTRICT

Datum

Bijeenkomst

Tijd

za 1 oktober ‘16

Districtsconferentie OOG voor Jeugd!

9.30 – 14.00 uur

do 3 november ‘16

Informatie en Inspiratie Avond met speciale aandacht voor nieuwe leden

18.00 – 22.00 uur

vr & za 10 & 11 maart ’17

RYLA, georganiseerd door regio Amsterdam Historisch

vr 17.00 – za 18.00 uur

vr & za 17 & 18 maart ‘17

PETS 2017

vr 17.00 – za 14.00 uur

div_blue

 START ROTARYJAAR 2016-2017

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3220/55c2pbuntdbi4m29cssrwuf5f5pebj6z/mailing-4.jpgDe Witte Kerk in Heiloo bood een mooie ambiance voor de wisseling van de gouverneurswacht op woensdagmiddag 29 juni. Nadat Anne Legeland de bijzondere inzet rond de transitie van de RAN-administratie door Alfred Schrijver met een hoge PHF -onderscheiding (+ twee robijnen) beloond had, sprak Jan Lucas Ket veel waarderende woorden uit aan haar adres.

Vasthoudend en inspirerend heeft Anne het afgelopen jaar aandacht gevraagd voor en gegeven aan het Armoedevraagstuk. De problematiek is grondig geanalyseerd en instellingen zoals de Voedselbank en Resto van Harte kregen het podium om kenbaar te maken hoe onmisbaar ze zijn in onze huidige samenleving.

Anne zelf blikte vervolgens terug op haar gouverneursjaar, dat ze als zeer verrijkend en inspirerend ervaren heeft. Tijd om de keten te verhangen!

Het komend clubjaar zal ik het jaarthema ‘Rotary Helpt Mensen’ met verve uitdragen, waarbij mijn focus op kinderen en jeugd gericht is. Ik hoop velen in ons district te ontmoeten!

 http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3221/3qsf4wxzbqht4tntibftktwxha9z9978/mailing-5.png

div_blue

DISTRICTSCONFERENTIE ‘OOG VOOR JEUGD’

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3264/7awypnz6tereh8y9iqdiztp5746qh4va/mailing-7.png

Een ‘logisch’ vervolg op de Armoedeconferentie van afgelopen mei vindt plaats op zaterdag 1 oktober in de Cultuurkoepel in Heiloo. Rotary heeft die dag veel ‘OOG voor Jeugd’!

div_blue

 ROTARY FOUNDATION, HET KROONJUWEEL VAN ROTARY!

../../../Pictures/Foto's-bibliotheek.photoslibrary/resources/modelresources/73/75/IKxmA5PLRh629GMWnky5Bw/PastedGraphic-1.jpgWat Rotary voor ons in de clubs ook mag betekenen, in de omgeving telt wat we bereiken.

Rotary begon met het doel goed te doen in de wereld. Met dat doel voor ogen werd de Rotary Foundation opgericht. Het is een fantastisch instrument voor de ideeën en plannen van Rotarians. De Rotary Foundation bestaat volgend jaar 100 jaar. Een mijlpaal om te vieren!

Ook in ons district zetten ruim 1900 leden zich in voor oplossingen van lokale problemen en bieden ze hulp over onze grenzen. Als gouverneur ben je daar blij mee en het maakt je trots die organisatie te mogen vertegenwoordigen. We willen graag laten zien wat we met hulp van de Rotary Foundation bereiken. We willen ook graag meer clubs betrekken bij de mogelijkheden van de Rotary Foundation. Zie hier.

In ons district is een groep Rotarians die daarbij hulp kan en wil bieden.  Op 1 juli is het voorzitterschap overgegaan van Peter Kleuters naar Jack Groot. De deskundigen met betrekking tot Grants, Jos Kuijper en Arina van Damme zijn opgevolgd door Barbara Wasch, Pyly Mucuthi en Mariese Eiff. Paul te Bokkel zal de communicatie rond TRF stroomlijnen. Huub de Kruijf blijft secretaris. John Mahnen organiseert het scholarship en Rob Beemster gaat door met End Polio Now. De District Rotary Foundation Commissie zal de komende tijd van zich laten horen!

div_blue

GOUVERNEUR 2018-2019

Ons district 1580 Noord-Holland is op zoek naar de gouverneur 2018-2019 en de jaren erna. Het afgelopen jaar heeft een werkgroep zich o.a. gebogen over de traditie van het jaarlijks clubbezoek van de gouverneur. Het merendeel van de clubs gaf aan dat deze frequentie ook enigszins verlaagd kan worden. Om toch een contactmoment met alle clubs te hebben, zijn dit clubjaar bezoeken met meerdere clubs tegelijk gepland. Dit geeft zeker vermindering van tijdsdruk voor de toekomstige gouverneurs. Daarnaast wordt ruimte in de districtsbegroting gemaakt voor administratieve ondersteuning voor de gouverneur.

Het gouverneurschap kan daardoor ook uitgevoerd worden door mensen met een (deeltijd)functie.

Voorwaarden om gouverneur te worden zijn:

o

Je moet tenminste zeven jaar zijn van een Rotaryclub.

o

Je moet voorzitter geweest zijn.

Voor het clubjaar 2018-2019 ontvang ik graag op korte termijn (binnen 14 dagen) reacties. Clubs kunnen een lid voordragen, leden kunnen zichzelf aanmelden of andere leden voordragen.

Ook voor de jaren erna zou ik graag in contact komen met gegadigden voor het gouverneurschap om een poule van gouverneurs op te zetten.

Reacties:

Graag ontvang ik spoedige reacties via dg2016-2017@rotary-d1580.nl

Uiteraard worden alle reacties vertrouwelijk behandeld.

div_blue

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3269/ikd26puckzz4u6kmx2wvj5kdnst2v3yc/mailing-12.jpg