Nieuwsbrieven DG Hetty Deinum

d1580

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

do 3 november

District Informatieavond

18.30 – 21.00 uur

ma 7 november

Watersymposium D1580 Noord-Holland

18.30 – 22.00 uur

za 4 februari

Rotary Foundation zone seminar, Antwerpen

Hele dag

vr&za 17&18 maart 2017

PETS 2017

vr 17.00 – za 14.00 uur

vr&za 24&25 maart 2017

RYLA, organisatie:Regio Amsterdam Historisch

vr 17.00 – za 18.00 uur

div_blue

OOG VOOR JEUGD:

Het was inspirerend én actueel !

Wat kan Rotary betekenen voor kinderen en jongeren die minder kansrijk of te kwetsbaar zijn om zich nu en in de toekomst zelfstandig te redden in onze samenleving?’ Op die vraag gaven talrijke organisaties een helder antwoord tijdens de Inspiratiedag OOG voor Jeugd. De Cultuurkoepel in Heiloo bleek daarvoor de perfecte locatie! Gedrevenheid en met een groot hart voor de kinderen en jongeren waarmee ze werken kwam sterk tot uitdrukking in hun presentaties, filmpjes en standjes. Op het Programma Drieluik staan alle Inspiraties met bijbehorende emailadressen en websites. Hier het PROGRAMMA

Eenduidig was hun oproep: Rotaryclubs, doe met ons mee! Steun ons! Kom in actie! Een uitgebreid verslag met foto’s en alle presentaties is te vinden op de website

Hoe actueel kan Rotary zijn! Vandaag doen de kinderrechtenorganisaties Save the Children en Defence for Children concrete aanbevelingen aan de staatssecretaris om kinderen uit de armoede te halen. En vaak gaat kwetsbaarheid en minder kansrijk zijn van kinderen samen met een leefsituatie in armoede!

Op 1 oktober zijn al verscheidene ‘matches’ tussen organisaties en Rotaryclubs gemaakt en het is mijn doel om dit in het vervolg van dit clubjaar veelvuldig te stimuleren. Nodig een vertegenwoordiger van een organisatie, een goed doel of een school in je club uit om te vertellen wat samenwerking met of ondersteuning van Rotary kan betekenen. ‘Bekend maak bemind’ is daarbij mijn motto!

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3221/3qsf4wxzbqht4tntibftktwxha9z9978/mailing-5.png
D:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCacheContent.Word\OOG voor Jeugd 2.jpg

div_blue

DISTRICT INFORMATIEAVOND: LEDEN en FOUNDATION

infoDe ene inspirerende dag is nauwelijks achter de rug, staat een volgende informatieavond op de agenda. Deze informatieavond, op donderdag 3 november in Haarlem, is voor veel geïnteresseerde Rotarians van belang.

In de eerste plaats voor degene die de afgelopen twee jaar lid geworden is van een Rotaryclub. Daarnaast voor iedereen die geïnteresseerd is in ledenbeleid over nieuwe besluiten en ‘regels’ door Rotary International en initiatieven om nieuwe leden te werven en te behouden.

Tenslotte wordt een presentatie gehouden over de Rotary Foundation. De uitnodigingen zijn verstuurd

Informatie en aanmelden op onze site

direct_aanmelden

div_blue

WATERSEMINAR

Leden van de watercommissies van onze Rotaryclubs en iedere in waterprojecten geïnteresseerde Rotarian is van harte uitgenodigd voor het Watersymposium van ons district op maandag 7 november.

Water en sanitatie is immers een belangrijk focusgebied van de Rotary Foundation.

Informatie en aanmelden op onze site

div_blue

ROTARY HELPT !

http://rotaryhelpt.nl/wp-content/uploads/2016/10/Rotary-Helpt-550-x-100-px.png

Wat doen Rotaryclubs? Velen hebben geen idee hoeveel mooie activiteiten door Rotarians worden gedaan! Projecten die relevant zijn en iets toevoegen aan onze samenleving. Jammer genoeg merken we vaak dat de wereld buiten Rotary onze actieve kant te weinig kent. Hoogste tijd om daarin verandering te brengen!

Deze maand beginnen we met een landelijke actie onder de titel Rotary Helpt! De campagne maakt Rotary zichtbaar in wat we doen. Langs de snelwegen in ons land en op de speciale website www.rotaryhelpt.nl. Hierbij roep ik alle Rotaryclubs in ons district op om veel activiteiten en projecten aan te dragen, zodat we elkaar inspireren en anderen informeren over wat Rotary doet.

div_blue

VOORAANKONDIGING INDONESIËDAG

De Interland Commissie Nederland – Indonesië organiseert op zaterdag 11 februari 2017 voor de 7e keer de Indonesiëdag. Deze dag staat garant voor een boeiend programma met onderwerpen die de samenwerking tussen Rotaryclubs in Nederland en Indonesië bevorderen.

Meer informatie volgt.

div_blue

END POLIO NOW TULPENBOLLENACTIE

http://rotary.nl/d1590/nieuws/gouverneursbrieven/nf-2016-10-web/nf-2016-10-web-11.jpgDe 'End Polio Now' tulpenactie is volop in actie! Op 24 oktober is de Wereld Polio Dag. Dan vragen we wereldwijd aandacht voor de polioactie van Rotary. Nog ‘even’ en deze verwoestende ziekte is de wereld uit.

Koop en verkoop onze doosjes tulpenbollen. Bedenk daarbij dat iedere Rotary dollar door de Bill & Melinda Gates Foundation verdrievoudigd wordt. Hier de WEBSITE

div_blue

INTERNATIONAL CONVENTION ?

div_blue