2017-2018

nieuwsflits

JUNI 2019

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

za 23 t/m wo 27 juni 2018

Rotary International Conventie Toronto

wo 19 t/m zo 23 sept 2018

GETS en Institute Neurenberg

za 1 t/m wo 5 juni 2019

Rotary Conventie in Hamburg

MIJN LAATSTE NIEUWSFLITS

https://www.rotary.nl/d1580/nieuws/gouverneursbrieven/archief/DG%27s%20D1580/DG%27s%20D1580-1.jpgBijna is het Rotaryjaar teneinde. Ook mijn tweede jaar als gouverneur van ons district en wat zijn die jaren omgevlogen! En eerlijk gezegd, zo´n tweede jaar heeft zeker ´voordelen´. Is het fenomeen van de jaarlijkse voorzitterswisseling soms op zijn retour?

Is er iets voor te zeggen om dergelijke functies langer dan een jaar te doen? Zeker weten! Ook in een aantal Rotaryclubs gebeurt het nu al of is het in discussie.

Twee mooie jaarthema´s hebben me uitgedaagd om duidelijke accenten te leggen. Het eerste jaar was het thema ´Rotary Helpt Mensen´ en is mijn aandacht vooral gericht geweest op kinderen en jongeren, die de kennis en hulp van Rotary in het bijzonder nodig hebben. OOG voor JEUGD! Hoe actueel is dit thema vandaag de dag nog steeds! Organisaties als de Weekend Academie, Stichting Leergeld en Rotarkids houden mijn aandacht absoluut vast.

Het afgelopen jaar stond in het teken van ´Het Verschil Maken´. Dat veel Rotaryclubs hierin meer dan geslaagd zijn was te zien en te horen op de District Manifestatie op 9 juni in Heiloo. Verslag hiervan en alle presentaties zijn hier te vinden.

Informatie en contactgegevens van een verscheidenheid aan organisaties en projecten is hier te vinden op de programmaflyer.

Mijn opvolgster staat klaar! Barbara van Goethem zal veel inspiratie geven en vooral van jullie vragen! Het nieuwe jaarthema luidt immers ‘Be the Inspiration’. Ik wens haar alle succes toe!

Mij rest nu om iedereen die ik de afgelopen jaren ontmoet heb te groeten, iedereen waarmee ik heb samengewerkt te bedanken en iedereen het allerbeste te wensen in het persoonlijke en Rotaryleven.

https://www.rotary.nl/d1580/nieuws/gouverneursbrieven/nieuwsflits2017-2018/nieuwsflits2017-2018-5.png
https://www.rotary.nl/d1580/nieuws/gouverneursbrieven/nieuwsflits2017-2018/nieuwsflits2017-2018-6.png

Een District Grant aanvragen? Het kan nog!

Maar dan moet je er wel snel bij zijn! Tot 30 juni is het mogelijk een aanvraag voor een District Grant in te dienen! Alle informatie om een mooie aanvulling op een clubproject te krijgen en hulp bij het indienen van de aanvraag is hier te vinden.

Wandelen voor Water 2019

Afbeelding met buiten, persoon, boom, weg

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidOnze enthousiaste District Commissie Water beveelt deelname aan de landelijke sponsorloop Wandelen voor Water 2019 van harte aan! Rotaryclubs kunnen hierbij een actieve rol spelen door basisscholen te stimuleren om mee te doen. De DCW ondersteunt bij het geven van gastlessen en de organisatie van de wandeling.

De juiste informatie is te hier vinden.

NIEUWS UIT HET DISTRICT

Afbeelding met tekst, kaart

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidAl een flink aantal jaren telt ons district 79 Rotaryclubs, die verdeeld zijn in 11 regio’s. Met ingang van het komende clubjaar 2018-2019 hebben we van beide een minder.

Wat betreft de clubs vindt er een fusie plaats tussen Rotaryclub Mijdrecht en Rotaryclub Aalsmeer-Mijdrecht-Uithoorn. De naam van de nieuwe club is Rotaryclub Aalsmeer-Mijdrecht-Uithoorn (AMU). Met nieuw elan gaat de (grote) gefuseerde club het nieuwe clubjaar in. Het motto van de nieuwe voorzitter is ´Meer Samen Doen´. Dat klinkt erg aanstekelijk! Veel succes AMU !

Geen nieuwe club, maar wel een nieuwe naam! Daarvoor koos Rotaryclub Radboud-Medemblik, met de ambitie om de vernieuwende plannen met deze nieuwe naam nog meer kracht bij te zetten.

En dan is er ook een nieuwe Rotaryclub ‘in de maak’, namelijk RC Alkmaar Young Ambition. Nog een paar enthousiaste, jonge mensen erbij en de club kan gecharterd worden.

Wat is de ultieme uitdaging in ons district? Tachtig is Prachtig!

De overgang van de vijf clubs van regio Amsterdam Buitengewoon (RC Amsterdam-Blauw, RC Amsterdam-Noord, RC Amsterdam-Nieuwendam, RC Amsterdam-Arena en Diemen) naar regio Amsterdam Historisch betekent dat we nu 10 regio’s hebben. Er was al contact en samenwerking tussen clubs in beide regio’s en nu ze gezamenlijk in dezelfde regio zitten, kan dit alleen maar sterker worden.

NIEUW! REGIOBANNERS

Met het bovenstaande heeft het niets te maken, maar de veranderingen zijn wel zichtbaar op de splinternieuwe regiobanners. Op de Rotary Manifestatie van 9 juni in de Cultuurkoepel zijn ze ingewijd, maar voortaan zijn ze beschikbaar voor alle bijeenkomsten die in de regio’s worden gehouden. De betreffende regiovoorzitter heeft de banner onder zijn of haar hoede. De banners maken mooi zichtbaar waar welke clubs in de regio zitten, zowel voor onszelf als voor buitenstaanders.

DISTRICTCOMMISSIES

Het afgelopen jaar zijn ze weer onmisbaar gebleken tijdens alle districtsdagen, de District Commissies! Er is al een flink aantal actief. Goed dus om te melden dat twee nieuwe District Commissies het komend jaar van zich doen spreken. In de eerste plaats de DC Ledenbeleid, bestaande uit acht leden en onder voorzitterschap van Louise Verra (RC Zaanstad). Ook de DC Vocational Service zal, onder leiding van Piet van Mourik (RC Purmerend-Waterland), de Rotaryclubs hetzij individueel of in regioverband ondersteuning bieden bij de invulling van dit thema. Mijn aanbeveling: maak gebruik van alle District Commissies!

ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE

Laten we het Rotary Leer Instituut noemen! MEER KENNIS, MEER ROTARY is het motto van het RLI. Ons district is nu aangesloten bij RLI Nederland, wat betekent dat we met zes gecertificeerde trainers dit najaar gaan starten. Een RLI-cursus bestaat uit drie zaterdagochtenden van vier uur. RLI is interessant en bestemd voor iedereen die meer wil weten over Rotary in de volle breedte. Inkomend voorzitter, commissielid of vrij recent lid geworden van je club? Iedereen is welkom!

De data en plaats zullen snel gepland en bekend gemaakt worden.

DOORGAAN!

Met doneren op onze eigen Rotary Foundation, het kroonjuweel van Rotary.

Met End Polio Now. Koop weer tulpenbollen om polio echt de wereld uit te helpen!

Met je mooiste clubproject op Rotary Helpt zetten!

Met………