2017-2018

nieuwsflits

APRIL 2018

AGENDA

https://www.rotary.nl/d1580/nieuws/gouverneursbrieven/archief/DG%27s%20D1580/DG%27s%20D1580-1.jpgBeste Rotarians,

Het staat al geruime tijd aangekondigd in onze district agenda!

Op zaterdag 9 juni sluit ik het Rotaryjaar 2017-2018 en mijn ‘gouverneursleven’ af met de Rotary District Manifestatie ‘Het Verschil Gemaakt’ in de Cultuurkoepel in Heiloo.

Wat is de bedoeling? Het thema van dit jaar is ‘Rotary making a difference’. De logische vraag is nu: Hoe hebben de Rotaryclubs in ons district dit jaar het verschil gemaakt en voor wie?

Met het ‘hoe’ laten we zien en horen welk(e) actie, evenement, project, activiteit(en) we gedaan/uitgevoerd hebben.

Belangrijk is voor ‘wie’ we dit hebben gedaan. Voor welke goede doelen (personen, organisaties, projecten, instellingen…) is dit van (groot) belang geweest? Voor wie is het verschil gemaakt?

De vorm, waarin dit allemaal gegoten wordt, is een ‘markt’ met kraampjes, standjes en statafels met daarnaast een aantal (korte) plenaire presentaties (filmpje, pitch, foto’s, sheets, demonstratie….).

Verscheidene Rotaryclubs heb ik al benaderd om zich (op de ‘markt’ en/of plenair) te presenteren, zowel met de actie of het evenement als met de begunstigde Goede Doelen.

Een paar voorbeelden:

o

Rotaryclubs in Midden-Kennemerland organiseren een Badeendjesrace en een sponsor wielerevenement voor middelbare scholieren t.b.v. een scholingsproject in Machakos in Kenia.

o

Rotaryclubs in Amsterdam organiseren op 2 juni een groot(s) project: ‘End Plastic Soup Now’.

o

Rotaryclub Alkmaar-Bergen organiseerde een Music-dinner, waarbij de opbrengst o.a. ten goede kwam aan Vier het Leven en Resto Van Harte.

Veel Rotaryclubs kunnen zich presenteren! De Cultuurkoepel in Heiloo biedt daartoe een fantastische omgeving. Ik roep jullie van harte op om mee te doen!

Meld jouw Rotaryclub zo snel mogelijk aan via dg2017-2018@rotary-d1580.nl

De onderstaande uitnodiging is nog ‘onder constructie’. Graag meld ik nu alvast dat ook niet-Rotarians van harte welkom zijn!

Een prachtige kans om ons als Rotaryclubs te presenteren! Toch?

handtekening
handtekening2

div_blue

div_blue