2017-2018

nieuwsflits

DECEMBER 2017

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

14 – 20 januari 2018

International Assembly, San Diego

 

27 januari 2018

Rotary Foundation Seminar in Antwerpen

09.45 – 17.00 uur

9 & 10 maart 2018

NL Doet 2018

2 dagen

16 & 17 maart 2018

PETS 2018 in Burggolf Purmerend

vr 17.30 - za 14.00 uur

23 & 24 maart 2018

RYLA 2018 in het Haarlemmermeerse

vr 17.00 - za 18.00 uur

2 juni 2018

Manifestatie district ‘Het Verschil Gemaakt’

9.30-13.30 uur

23 t/m 27 juni 2018

Rotary International Conventie Toronto

 

div_blue

ROTARY RUNT EN VIERT MET VEEL HAPPINESS

December, maand van reflectie en genieten van betekenisvolle dagen! Korte dagen en lange avonden, die je de tijd gunnen om deze Nieuwsflits te lezen. Je moet er even voor gaan zitten!

Eerst even terugblikken!

Een geslaagde Ledenavond voor nieuwe leden en bestuurders vond plaats op donderdag 9 november in Hoorn. Nieuwe leden een allround beeld schetsen van de vele facetten van Rotary en ze de mogelijkheden aanreiken om mee te doen. Daar is het om te doen op zo’n avond. Dat hierin in Hoorn zeker geslaagd is lees je in het verslag en zie je op de foto’s hier, met de presentatie.

Santa Runt ook dit jaar op veel plaatsen, georganiseerd door verscheidene Rotaryclubs. Veel goede doelen zijn eraan verbonden, zoals de Weekendacademie, de Speelgoedbank en de Voedselbank. Goed doen en plezier beleven gaan prima samen!

Van harte feliciteer ik, namens ons district, Jan Lucas Ket met zijn nominatie als Director. Tegelijkertijd betekent dit ook dat wij een nieuwe districtsecretaris nodig hebben. Iemand moet het doen! Of liever: iemand wil het doen! Daar gaat het steeds om bij Rotary en zeker ook bij Rotaract.

In deze Nieuwsflits wil ik graag het ‘podium geven’ aan een drietal van onze Rotaractclubs. Ze nodigen ons Rotarians uit om mee te doen en samen te werken.

‘Als je naar de zon draait, dan valt de schaduw achter je’, een aloude spreuk, maar in mijn persoonlijke en ‘Rotaryleven’ een richtlijn. Je krijgt zoveel energie van iedereen die positief is en meedoet om de wereld een beetje beter te maken.

Geniet van alle mooie decemberdagen!

handtekening
handtekening2

div_blue

BENOEMING DIRECTOR RI 2019-2021

Afbeelding met persoon, man, bril, kleding

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidOp 2 december is de nominatie bekend gemaakt van Jan Lucas Ket als Director RI 2019-2021. Na de formele verkiezing tijdens de Conventie in Toronto (juni 2018) volgt een voorbereidend jaar. Van 1 juli 2019 tot 30 juni 2021 is Jan Lucas lid van de Board of Directors, het negentien leden tellend gezelschap dat vanuit Evanston Rotary International bestuurt.

Eens in de acht jaar krijgen de Nederlandse Rotaryclubs de gelegenheid een director aan te wijzen. Eerst kiezen ze daartoe per district een lid van het benoemingscomité waaraan ze later geschikte kandidaten kunnen voorleggen. Het comité wijst volgens een strak reglement haar kandidaat aan.

Jan Lucas Ket, voormalig kinderarts, is lid van Rotaryclub Purmerend. Na zijn gouverneursjaar 2013-2014 was hij actief in ons district als trainer en secretaris. In de Rotary Foundation heeft hij internationaal een organisatorische (ARRFC) en een inhoudelijke positie (lid van Cadre). Hij vertegenwoordigde de Rotarian Action Group voor Preconceptiezorg in de Presidential Conference in Cannes en tijdens de Conventies in Seoul en Atlanta.

div_blue

TULPENBOLLEN END POLIO NOW

Afbeelding met tekst

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheidDe tulpenbollenactie 2017 voor End Polio Now is afgesloten. Wat hebben ze dit jaar opgebracht voor het internationale Rotarydoel? Ons district deed het goed, veel beter dan vorig jaar! In totaal zijn 1515 doosjes verkocht (400 meer dan vorig jaar). Landelijk bracht de actie iets minder op, maar met een resultaat van €380.000,- is deze zeker weer geslaagd te noemen.

Kijk voor informatie over End Polio Now op http://endpolionowtulp.nl

div_blue

COLLECTIEF BOEKHOUDEN

Afbeelding met rekenmachine

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheidRuim 30 Rotaryclubs meldden zich al om deel te nemen aan het gratis, collectief boekhoudpakket voor ons district. De eerste introductiebijeenkomst vond plaats op 18 november in Zaandam en werd met veel belangstelling gevolgd.

Aanmelden kan nog steeds! Registreer je via www.rotary.nl/d1580/nieuws/collectief

div_blue

ROTARACT JONG EN ACTIEF!

Afbeelding met persoon, vloer, binnen, poseren

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidOnze Rotaryclubs laten veel bijzondere en belangrijke projecten zien!

Maar ons district heeft ook acht Rotaractclubs, die met veel actie en enthousiasme de mooiste projecten uitvoeren!

Graag breng ik hier enkele onder ieders aandacht.

ROTARACT AMSTERDAM ZAMELT SINTCADEAUS IN

Bijna één op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede. En dat is veel. Heel veel. Daarom wil Rotaract Nederland deze kinderen dit jaar een hart onder de riem steken en de decembermaand een beetje opvrolijken. De circa 50 Rotaractclubs in Nederland slaan de handen in 2017 ineen om samen het grootste nationale project ooit te realiseren: Project Happiness.

Iedere Rotaractclub kiest een lokaal goed doel om cadeaupakketten te doneren voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.

ROTARACT AMSTERDAM koos voor de Blijf Groep Amsterdam, een opvanghuis voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen door huiselijk geweld. Wekenlang werden er cadeaus en financiële donaties ingezameld om zoveel mogelijk pakketten te kunnen maken voor de kinderen. Lees verder…

div_blue

ROTARACT HAARLEMMERMEER: MENTORPROJECT EN G-HOCKEY TOERNOOI

ROTARACTCLUB HAARLEMMERMEER begroette begin november veel Rotarians voor een onvergetelijke speeddate. Het doel: elkaar leren kennen en kijken of er een basis gelegd kan worden voor een mentorschap.

Tijdens de speeddate werden aan 17 tafeltjes gesprekken gevoerd.

De diversiteit was groot! Advocaten praatten met makelaars, IT'ers wisselden van gedachten met HR-professionals en neuropsychologen onderzochten met ingenieurs of er een klik was. Kliks waren er te over! De matches kwamen tot stand! Dit Rotaryjaar zijn een Rotarian en een Rotaracters aan elkaar gekoppeld.

In meer regio’s met een Rotaractclub een mentorproject tot stand brengen? Dat moet kunnen!

div_blue

ROTARACT HAARLEMMERMEER organiseerde eind oktober het elfde G-hockey toernooi en het eerste gemixt para-hockey toernooi van Nederland. Dit toernooi, ondersteund door de KNHB en Gemeente Haarlemmermeer, bestond uit ongeveer 20 teams van hockeyers met een verstandelijke of lichamelijke beperking, die vanuit heel Nederland naar MHC de Kikkers in Nieuw Vennep kwamen.

Voor hockeyers met een beperking is het moeilijk wedstrijden tegen elkaar te organiseren en laten plaatsvinden. Vervoer, begeleiding en verschil in speelsterkte zijn hier vaak de oorzaak van. Door op dezelfde dag ongeveer 20 teams bij elkaar te brengen, heeft deze groep jongeren een geweldige dag met veel speelplezier. Meer weten? http://rotaracthaarlemmermeer.nl

div_blue

ROTARACT ALKMAAR: RUNNING DINNER

Rotartact Alkmaar organiseerde voor de vierde keer het Running Dinner, een culinaire verrassingstocht langs diverse, sfeervolle restaurants in Alkmaar. Drie groepen deelnemers nuttigden in elk restaurant een andere gang. Van restaurant naar restaurant werden zij uniek vervoerd met een Amerikaanse schoolbus.

Aan het einde van de avond stond een spectaculaire veiling met uiteenlopende kavels te wachten. Al met al een geweldige avond met een prachtige opbrengst voor twee lokale goede doelen, namelijk, project ‘Wensboom Alkmaar’ en Stichting Medisch Kindercirkel Alkmaar. Lees meer…

div_blue

LAAT JE ROTARYCLUB ZIEN! ROTARY HELPT!

Ik kan het wel van de daken schreeuwen! Zet je mooiste project op Rotary Helpt!
De komende twee weken (49 en 50) eisen de billboards weer alle aandacht op van iedereen die het wil zien: Dit doet Rotary! De Billboards staan langs de A12 (Utrecht-Bunnik), A28 (Hoogeveen) en A16 (Dordrecht).

Staat jouw club nog niet op de website Rotary Helpt? Mail een korte tekst en een paar foto’s en laat zien wat jullie bezighoudt. Hoe je dat doet? Kijk op http://rotaryhelpt.nl/campagnemateriaal

Ik zie jouw Rotaryclub daar (ook) graag!

div_blue

/Users/JanLucas/Documents/Rotary/D1580 2017-2018/c18_promotional_graphics_social_media_en-2/Cover Photo/C18 Share Graphics CoverPhoto-820x340-EN-1.png

div_blue