2017-2018

nieuwsflits

FEBRUARI 2018

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

9 & 10 maart 2018

NL Doet 2018

2 dagen

16 & 17 maart 2018

PETS 2018 in Burggolf Purmerend

vr 17.30 - za 14.00 uur

23 & 24 maart 2018

RYLA 2018 in het Haarlemmermeerse

vr 17.00 - za 18.00 uur

7 april 2018

Waterseminar in Rotterdam

za 12.15 – 17.30 uur

9 juni 2018

Manifestatie district ‘Het Verschil Gemaakt’

9.30-13.30 uur

23 t/m 27 juni 2018

Rotary International Conventie Toronto

 

19 t/m 23 sept 2018

Gets & Institute - Neurenberg

 

1 t/m juni 2019

Rotary International – Conventie in Hamburg

 

div_blue

MAAND MAART: VEEL ROTARY TE ‘DOEN’!

Om te beginnen met NL Doet op 16 en 17 maart, waaraan veel Rotaryclubs ook dit jaar weer actief deelnemen. Snoeiwerk, opknapwerk, uitstapjes en feestelijke maaltijden verzorgen: Rotaryleden kunnen ermee uit de voeten en willen steeds vaker Rotary ook op deze manier zichtbaar maken.

Bij uitstek Rotary is de PETS, een must voor de inkomend voorzitters vanaf vrijdagavond 16 maart, maar ook zeer de moeite waard voor alle Rotarians op zaterdag 17 maart in Hotel BurgGolf, Westerweg 60, 1445 AD Purmerend. Zoals gebruikelijk sluiten we af met de District Vergadering. Ik nodig je van harte uit je HIER aan te melden!

div_blue

De jongeren (18-30 jaar) binnen onze Rotaryfamilie, de Rotaracters, maar ook alle andere geïnteresseerde jongeren wil ik ten zeerste aanbevelen zich HIER aan te melden voor de RYLA op 23 en 24 maart in Hoofddorp. ‘Welk type leider wil jij worden?’ is het thema, waarbij leiderschapskwaliteiten, inspannend en ontspannend, een prominente rol zullen spelen. De Rotaryclubs in de Haarlemmermeer organiseren dit jaar de RYLA. Alle Rotaryclubs roep ik op om jonge mensen te enthousiasmeren mee te doen aan deze RYLA en ze zo nodig ook te sponsoren. Vraag dan uiteraard om een ‘tegenprestatie’ in de vorm van een verslag, presentatie of workshop in de club.

handtekening
handtekening2

div_blue

TYPISCH ROTARY EVENEMENTEN

PETS en RYLA hier ‘promoten’! Vanzelfsprekend!

Maar het is ook de moeite waard aandacht te besteden aan interessante en plezierige activiteiten en evenementen van onze Rotaryclubs! Een willekeurige greep uit het aanbod van de komende maanden:

De maand maart is al een aantal jaren themamaand van Rotaryclub Drechterland. Waarin een kleine club groot(s) kan zijn! Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Veiligheid’, waarbij op drie achtereenvolgende dinsdagen (13, 20 en 27 maart) topsprekers het thema belichten.

Generated button

div_blue

Op zondag 15 april vinden twee grote evenementen plaats in ons district. Wandelen of hardlopen kan prima in Heiloo, waar voor de 10de keer de PCC Maalwaterrun & Walk plaatsvindt. Door als goed doel ‘Sport en Bewegen in Heiloo’ te kiezen verbindt Rotary zich met de plaatselijke gemeenschap.

Generated button

div_blue

Dezelfde dag (15 april) valt er veel culinairs te genieten in Purmerend tijdens ‘De Smaak van Waterland’ van de Waterlandse Cookout, georganiseerd door enkele Rotaryclubs in de regio Waterland.

Generated button

div_blue

Sponsordiner Concert Culinair, een unieke culinaire en culturele combinatie in de Zaanstreek, vindt plaats op donderdag 19 april en wordt georganiseerd door Rotaryclub Zaandam. Een belangrijk goed doel ‘Anna’s Huis’ wordt hiermee ondersteund.

Generated button

Er zijn nog vele te noemen. Ik bewaar ze graag voor een volgende Nieuwsflits.

Dergelijke (grote) evenementen vragen veel tijd en menskracht om de organisatie rond te krijgen en de clubs en leden betrokken te krijgen en te houden.

div_blue

ROTARY WATERSEMINAR 2018

wwgOp zaterdag 7 april vindt het Rotary Waterseminar plaats in Rotterdam, bestemd voor alle zeven Rotary districten in ons land. Het thema van het seminar ‘Over water, sanitatie en klimaatadaptatie’ komt in allerlei facetten aan de orde en neemt je mee naar wereldwijde wateropgaven, waarbij klimaatverandering voor grote uitdagingen zorgt. Veel voorbeelden van waterprojecten, die door Rotaryclubs worden uitgevoerd en waaraan andere clubs kunnen meedoen, komen aan de orde. Met de kennis en inspiraties van deze dag kan Rotary haar bijdrage bij de aanpak van wereldwijde opgaven op het gebied van water en sanitatie vergroten.

Generated button

div_blue

GEZOCHT! GOUVERNEUR 2020-2021

Nogmaals doe ik hier een oproep om je aan te melden als gouverneur voor 2020-2021.

Formeel gelden slechts enkele voorwaarden om gouverneur te worden, namelijk:

·

Je moet tenminste zeven jaar lid van Rotary zijn.

·

Je moet voorzitter van je club geweest zijn.

Afbeelding met lucht

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

In ons district zijn enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd, die het mogelijk maken om het gouverneurschap te combineren met werk cq een baan. De traditioneel uitgevoerde individuele clubbezoeken zijn ‘omgebouwd’ tot een of enkele bijeenkomsten per regio. Daarbij staat centraal dat clubs elkaar ontmoeten en inspireren en (zo mogelijk) samenwerken bij het uitvoeren van projecten.

Belangstelling? Ik ga graag het gesprek aan over (de invulling van) het gouverneurschap. Per slot van rekening heb ik enige ervaring opgedaan!

div_blue

/Users/JanLucas/Documents/Rotary/D1580 2017-2018/c18_promotional_graphics_social_media_en-2/Cover Photo/C18 Share Graphics CoverPhoto-820x340-EN-1.png

div_blue