2017-2018

nieuwsflits

SEPTEMBER 2017

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

28 aug - 15 nov 2017

Tulpenbollen bestellen! www.endpolionowtulp.nl

 

7 oktober 2017

District Dag in St Michaël College in Zaandam

9.30-13.30 uur

9 november 2017

Avond voor nieuwe leden van de Rotaryclubs

18.00-21.00 uur

9 &10 maart 2018

NL Doet 2018

 

16 &17 maart 2018

PETS 2018 in Burggolf Purmerend

vr 17.30-za 14.00 uur

2 juni 2018

Manifestatie district ‘Het Verschil Gemaakt’

9.30-13.30 uur

23 t/m 27 juni 2018

Rotary International Conventie Toronto

 

div_blue

DE ZOMER VOORBIJ

Afbeelding met lucht, buiten

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidNog een laatste Zomercarrousel of een intiem Summer Dinner! Maar dan zit de zomer(vakantie) er wel echt op. Wat bracht deze zomer je? Hitte, reflectie, ontspanning? Waar bracht de zomer je? We reizen tegenwoordig met iedereen mee door foto’s van de verre oorden, waar we tijdelijk vertoeven, met iedereen te delen. Ze vertellen je ook waar Rotary zoal zichtbaar is in de wereld.

Hoe dan ook, we pakken het ‘gewone’ leven weer op! Ons werk, de school of studie van de kinderen en Rotary natuurlijk. Ongetwijfeld staat op veel programma’s de eerste clubzaken gepland. Welke evenementen en projecten staan dit jaar op stapel?

Rotaryclub Koggenland bijt op zondag 3 september een vroege spits af met hun Kofferbakmarkt (www.rotary.nl/koggenland).

Het grote Zaanse evenement Zaan de Wandel staat op zondag 10 september op stapel (www.rotary.nl/zaanstad). Er zullen nog vele volgen dit clubjaar! Zet je project of evenement in ieder geval op je eigen Facebookpagina of Rotarywebsite en meldt het aan via dg2017-2018@rotary-d1580.nl. Dan zorgen wij voor plaatsing op de district website en Facebook.

En dan na iedere geslaagde activiteit even een korte tekst met foto of filmpje mailen naar rotaryhelpt@rotarynederland.nl. Maak je Rotaryclub zichtbaar!

Per slot van rekening zijn alle Rotarians waar ook ter wereld People of Action. Op onze internationale website www.rotary.org zijn daarvan prachtige uitingsvormen te zien.

div_blue

HET VERSCHIL MAKEN

logo2718Het jaarthema dat onze wereldpresident Ian Riseley dit clubjaar centraal stelt is ‘Rotary: making a difference’. Ook zonder vertaling is ‘daar geen woord Frans bij’! Oftewel, daar kunnen we goed mee uit de voeten. Hoe, wanneer, waarmee, voor wie wil je, wil jouw Rotaryclub dit jaar het verschil maken?

Op districtsniveau nemen we de volgende initiatieven, die voortbouwen op die van het vorige clubjaar:

* Gezamenlijke clubbijeenkomsten
Hierover sprak ik o.a. begin juli met onze regiovoorzitters. De komende weken maken zij met de voorzitters en/of andere bestuurders van hun clubs afspraken over gezamenlijke clubbijeenkomsten. Als het kan (in kleine regio’s) met alle clubs tegelijk, maar het kunnen er ook meer zijn. De eerste zijn al gepland!

* Clubrapportages
Dit jaar worden de clubrapportages door de regiovoorzitters naar de clubs (voorzitter en secretaris) gemaild met het verzoek deze op korte termijn in te vullen en terug te sturen.

div_blue

DISTRICTSDAG 7 OKTOBER

Traditiegetrouw starten we dit Rotaryjaar met een District Dag om de clubs te ondersteunen bij hun plannen. Na een kort plenair deel staan diverse workshops op het programma over allerlei Rotarythema’s, zoals Rotary Foundation, ledenbeleid, en jeugdprogramma’s.

Ook besteden we aandacht aan de “zichtbaarheid” van Rotary(clubs) en de keuze van projecten en goede doelen. In het onderdeel “Vraag het de . . .” komen allerlei vragen, die leven bij onze leden over b.v. over Rotary, organisatie, website/LeAd, Facebook e.d. aan de orde.

Nieuwsgierig? Noteer de datum (zaterdag 7 oktober 2017) alvast in je agenda! Het programma volgt spoedig!

div_blue

Ik wens iedereen een goed, inspirerend en een ‘beetje anders’ Rotaryjaar.

Met vriendelijke groet,
handtekening
handtekening2