Maandbrieven DG Barbara van Goethem

AUGUSTUS

MAANDBRIEF
DG BARBARA VAN GOETHEM

AUGUSTUS 2018

 

WIE IS DG BARBARA VAN GOETHEM (RC Koggenland)

https://www.rotary.nl/d1580/nieuws/gouverneursbrieven/bvg/bvg-1.jpgMijn club is Koggenland.

Waar ligt dat, hoor ik veel. Het is een prachtig landschappelijke gemeente in West-Friesland tussen Heerhugowaard en Hoorn in. Mijn naam is Barbara van Goethem en voor 2018-19 ben ik gouverneur van het district 1580. Mijn beroep is architect. Ik noem mezelf een bouwvrouw, die bewust met de toekomst bezig is. In de architectuur is vernieuwing en duurzaamheid een continu proces.

Rotary’s jaarthema is ‘Be the Inspiration’. Ik vraag jullie allemaal om de inspiratie te zijn om Rotary te helpen van reactie op actie over te schakelen. Bekijk de milieuproblemen die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn overal ter wereld en onderneem actie waar je kunt om te helpen.

De klimaatverandering vraagt om de focus op techniek en ICT. Laat techniek en ICT nu net mijn grote passie zijn! Het jaarthema vul ik dan ook graag aan met 'Bouw de Toekomst'. 

Vocational en Jeugd

Wij kunnen met onze geïnspireerde 78 clubs uit het district 1580 het verschil maken in de toekomst. Ons kleine Nederland is groots in watermanagement, groots in recycling, groots in duurzame innovaties. We zetten ons graag in voor een duurzamere, gezondere samenleving. Ik geloof dat als we betrokken raken bij de jongeren, zij en wij een betere toekomst krijgen. 

Rotary kan eraan bijdragen kinderen te enthousiasmeren voor techniek en ICT. Als kinderen leren waar de mogelijkheden en kansen liggen voor hun toekomst, kunnen ze een goede studiekeuze maken. Combineer de avenue Vocational en jeugd.

Kennis delen

Graag zou ik ons en de jeugd bewuster willen maken van het belang van zorgvuldig omgaan met onze wereld. Schoon drinkwater, een schone en veilige omgeving, altijd stroom. Dat is voor Nederland normaal, maar niet voor sommige andere delen van de wereld. Waarom eigenlijk niet? Hoe hebben we het in Nederland geregeld, hoe is het in het buitenland? Begeleid met je club kinderen met onderzoek naar de verschillende manieren van omgaan met drinkwater, watermanagement, milieu en energie, hier in Nederland en in een andere land. Maak daar een inspirerende presentatie van, waar de Rotaryclubs wat van kunnen leren. Maar inspireer vooral jijzelf. Kennis delen is belangrijk voor een saamhorige, schone samenleving.

ZOMERCARROUSELS

Afbeelding met persoon, muur, kleding, staand

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Zomercarrousels zijn de gelegenheid om elkaar in de regio te ontmoeten tijdens een interessant zomerprogramma. Op Texel en in Zandvoort en Agriport A7 ben ik geweest.

Helaas kan ik niet op alle zomercarrousels in de regio’s aanwezig zijn.

Lees verder →

WATER PROJECT & PARTNERSHIP – 7 SEPTEMBER 2018

Workshop 7 september IHE Delft Institute for Water Education. De gelegenheid om ideeën uit te wisselen met studenten, professoren, Rotary Foundation voorzitters en Water-commissarissen uit de verschillende districten en landen.

Lees verder →

SAMEN STERK! ZONDAG 9 SEPTEMBER 2018

Het sleutelwoord bij het evenement (Z)aan de Wandel is samen. Het is een project van de gezamenlijke vijf Rotaryclubs in de Zaanstreek, het gaat om samen wandelen en het doel is om geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar borstkanker.

Lees verder →

“SAVE THE DATE” 23 OKTOBER 2018

Op dinsdagavond 23 oktober wordt in de Flint te Amersfoort een bijeenkomst gehouden met als thema: ‘ZORG VOOR LEVEN MET POLIO’. Deze avond is gepland ter gelegenheid van Wereld Polio Dag die jaarlijks op 24 oktober plaatsvindt. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Rotary in Nederland, Spierziekten Nederland, RIVM, het Amsterdam UMC en het Prinses Beatrix Spierfonds.

Lees verder →

JAARUITWISSELINGSSTUDENTEN

In augustus komen weer nieuwe jaaruitwisselingsstudenten in Nederland. Graag zou ik de jeugd bewust willen maken van het belang van zorgvuldig omgaan met onze wereld. We willen ze graag meer kennis van Nederlandse watermanagement, recycling afval en ons schoon drinkwater meegeven. Kennis delen is belangrijk voor een saamhorige, schone samenleving. Wie helpt mee?

Lees verder →

 

24 oktober Poliodag

Koop de END POLIO NOW tulp

Lees verder →

Wandelen voor Water

op wereldwaterdag
22 maart 2019

Lees verder →

Rotary Conventie Hamburg

1 tot 5 juni 2019

Lees verder →

12 augustus 2018

Internationale Jeugddag

19 augustus 2018

Wereld Humanitaire Dag

29 sept 2018

Rotary Inspiratiedag, 9.30 - 14.00 uur

1 november 2018

Ledenavond – Van der Valk Oostzaan, 17.20 ~ 21.00 uur

15 en 16 mrt 2019

PETS, 17.00 uur - za 14.00 uur

April 2019

Districtsconferentie

10-12 mei 2019

Landelijk waterseminar, met bezoek van Rotary International President Barry Rassin

LEZING OVER SOCIAAL ONDERNEMEN?

Afbeelding met kleding

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidZoek je een spreker over sociaal ondernemen? Nodig Jolijn Creutzberg van Van Hully uit voor een lezing bij je club. In het atelier maken vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt van jouw favoriete maar versleten overhemd een prachtige boxershort. Die ontvang je weer terug.

Wil je ons helpen groeien? Bekijk dan dit filmpje

www.vanhulley.nl

ROTARY BRANDCENTER

In het Brandcenter kan je je eigen clublogo maken. Gebruik het logo in je handtekening en uitnodigingen van je club.

Hulp nodig? Vraag het aan de district Media Commissie.

www.rotary.nl/leden/downloadcenter/logo-nw/
brandcenter.rotary.org/en-GB
of www.rotary.nl/nieuws/brandcenter/

ROTARY EN DE CANAL PARADE

Voor het eerst namen Rotaryclubs deel aan de Amsterdamse Canal Parade op 4 augustus.

Lees verder →

 

ROTARYHELPT

Zet je project op RotaryHelpt.nl. Van de 78 clubs uit ons district zijn diverse projecten gedeeld. Geef inspiratie door aan andere clubs om samen nog meer goeds te doen voor de ander en voor jezelf.

Lees verder →