Maandbrieven DG Barbara van Goethem

DECEMBER 2018

DECEMBER 2018

 

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9806/g65miptr5cwazbv5tdy5zz7nhqssw78w/mailing-2.jpg

Prettige feestdagen en een goed begin van 2019

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9807/cd68p5qghwbpq2g7vwskvr988f73hp3a/mailing-3.jpgHet kalenderjaar loopt ten einde en we zijn bijna halverwege ons Rotary-jaar samen. Heb je het gevoel dat je op de goede weg bent om alles te bereiken wat je club van plan is te doen?

Deze tijd van het jaar is ook een tijd van geven en dankbaarheid. Je kunt iets terug doen terwijl je winkelt met Rotary Global Rewards. Ga naar rotary.org/globalrewards om aanbiedingen te vinden die een deel van uw aankoop teruggeven aan Rotary. U kunt dit programma ook op een mobiel apparaat gebruiken door de app Rotary Global Rewards te downloaden.

Ziekte bestrijden

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9808/w23ae7d8y5tg36fgvinzs4ggn8ktt78w/mailing-4.pngDecember is de maand van het focusgebied Preventie en behandeling van ziekten.

Onze gezondheid is alles. Toch kunnen 400 miljoen mensen in de wereld zich geen toegang tot basisgezondheidszorg veroorloven of hebben er geen toegang toe.

Ziekte resulteert in ellende, pijn en armoede voor miljoenen mensen over de hele wereld. Daarom is het zo belangrijk om ziekten te behandelen en te voorkomen.

Santa Run en Kerstloop

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9826/dkafwux259k94q5cqchyne2axqt4dm49/mailing-5.jpgOntzettende gezellige goede kerst sfeer op de diverse Santa Runs georganiseerd door de vele Rotary clubs in D1580. De Santa Runs zijn een succes, de enthousiaste lopers zetten graag zich in voor een goed, vaak lokaal, doel. De meeste verwachtingen zijn overtroffen, dat is merkbaar bij de organiserende Rotaryclubs.

Mooi overzicht op NU.nl over de diverse Rotary Santa Runs in Nederland.

Hamburg 1 tot 5 juni 2019

cid:image004.jpg@01D483DC.27DEE5B0Een Rotary Conventie is werkelijk een plek waar een Rotary spirit heerst, met een niveau van energie en enthousiasme met en van 25.000 Rotarians, dat je nergens anders kunt vinden.

Hamburg is een ideale locatie om samen te komen in vriendschap en service, waar we elkaar kunnen inspireren en nieuwe verbindingen kunnen creëren. Laat deze conventie de inspiratie zijn voor je Rotary-reis.

Afbeelding met object

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

17 duurzame global Goals

SDGs maken een eind aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.


ShelterBox

Rotary heeft een partnership met ShelterBox. Steun ze als goed doel!


RotaryHelpt.nl

Wat doet Rotary? Kijk op de kaart en ontdek wat een Rotaryclub bij jou in de buurt doet.

10 december 2018

Mensenrechten Dag

20 december 2018

Internationale Human Solidariteit Dag

31 december 2018

Deadline voor invoer bestuursfuncties in LeAd.rotary.nl

 

 

22-24 februari 2019

Rotary4Europe” event
23 februari 2019 Rotary bestaat 114 jaar (1905)

15 en 16 maart 2019

PETS, 17.00 uur - za 14.00 uur

13 apr 2019

Districtsconventie - duurzame en schone wereld

11 mei 2019

Landelijk waterseminar, met bezoek Rotary International President Barry Rassin

District Rotary Foundation Commissie uitgebreid

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9850/wy57jams5gfyjmam2uxixjkb92teg8nu/mailing-10.jpgRegelmatig hebben clubs naast de opbrengst van hun fundraising evenement meer geld nodig om een beoogd project uit te kunnen voeren. De Rotary Foundation kan dan soms een belangrijke aanvulling geven. Soms is dat echter nog niet genoeg of valt het project niet in één van de door Rotarians afgesproken aandachtsgebieden.

Om toch misschien hulp te kunnen bieden is de commissie uitgebreid met Michiel Dumont als "Wegwijzer in Fondsenland". Wil je gebruik maken van zijn expertise? Mail dan een korte projectbeschrijving aan het centrale email adres van de grantscommisie: grants.d1580@gmail.com

Digitale boekenkast

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9851/yyum84q6jytzuk9x8pz9jwgvszpjix3v/mailing-11.jpgROTARY DOCUMENTATIE
Diverse handige brochures zijn vertaald naar het Nederlands. De handleidingen van het de campagne People of Action en hoe het merk Rotary gebruikt mag worden. Neem eens een kijkje in de uitgebreide digitale boekenkast

RI LEERCENTRUM
Rotary International heeft een leercentrum ingericht met digitale opleidingen voor meer Rotary kennis.

RYLA - Rotary Youth Leadership Award

rylaRYLA is een Rotary-Rotaract activiteit waarbij jonge mensen van 18 tot 26 jaar gedurende een intensief weekend uitgedaagd worden om via inspanning en ontspanning hun leiderscapaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen.

District 1860 Rc Mannheim Rhein-Neckar organiseert een 8-daagse orkestworkshop en seminar over het politieke en culturele belang van Europa in Mannheim. In een open competitie worden jongeren tussen 14 en 18 jaar met een passie voor muziek aangemoedigd om zich aan te melden voor de mogelijkheid om deel te nemen aan een orkestacademie in Mannheim. Details zijn te vinden op de webpagina https://european-youth-orchestra-academy.eu/

Uitnodiging voor varende Rotarians

boot2De wereld conferentie is volgend jaar om de hoek, in Hamburg. Per boot naar Hamburg is een prachtige vaartocht. De Rotary Watersport Fellowship in Duitsland kijkt uit naar de komst van Nederlandse watersporters en regelt ligplaatsen in de “Cityhafen”. Die haven ligt in hartje Hamburg.

WIE VAART ER MEE VANAF VLIELAND?

Heb je belangstelling mail dan naar Jack Groot (varennaarhamburg@gmail.com ). Jack coördineert voor de Nederlandse vloten van de International Yachting Fellowship of Rotarians de contacten met de Duitse vloot.

7 december 2018 Boerenkoolmaaltijd RC Alkmaar

RC Alkmaar, opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog, hield tijdens de oorlogsjaren clubbijeenkomsten in het geheim bij leden thuis. In 1943 ontstond het idee om voor de kerst een boerenkoolmaaltijd met echte worst op tafel te zetten met echte chocoladepudding als dessert. In de jaren zeventig werd de boerenkoolmaaltijd een vast programmaonderdeel.

Bij deze bijeenkomst wordt met leden van andere clubs boerenkool gegeten. Erik Post, Rotary Global Grant Peace Scholar (2017/18), spreekt over ‘Peace Building in the 21st century’.

9 februari 2019 Circulaire Economie-dag Rotaract-Rotary

VERNIEUW DE CONTACTEN TUSSEN ROTARY EN ROTARACT “CIRCULAIRE ECONOMIE, ARBEIDSMARKT EN ETHIEK IN BEROEP: WHAT COMES FIRST?“

GreenBuzz-oprichter en CEO Fenna Plaisier, duurzaamheidsnetwerker en -influencial, verzorgt de plenaire middagspeech!

Dus zien we jullie graag op 9 februari 2019 in Breda om deel te nemen aan het debat en te netwerken in een inspirerende omgeving. Bekijk hier het programma en meld je snel aan!

Zingen voor het Emma

Te vroeg geboren kinderen hebben speciale zorg nodig. Op de afdeling Neonatologie van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam Zuidoost krijgen deze kinderen de benodigde zorg. Met zogenaamde kangoeroe-stoelen kan het contact tussen het te vroeg geboren kind en de ouder worden geïntensiveerd.

Als onderdeel van haar 10-jarig bestaan organiseerde Rotaryclub Amsterdam-Arena uit Amsterdam Zuidoost op 11 december 2018 een benefiet-avond met koren van Surinaamse, Ghanese en Nederlandse origine. Met de opbrengsten uit kaartverkoop en een veiling konden twee kangoeroe-stoelen worden aangeschaft.

 


‘Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities, and in ourselves’