Maandbrieven DG Barbara van Goethem

MEI 2019

 

Zaterdag 13 april was de waterconferentie bij Tolhuistuin in Amsterdam. Zie voor het verslag, presentatie en de foto’s de website.

The Rotary Foundation

Opnieuw is onze Rotary Foundation als topfonds geklasseerd. Dat komt door de zeer hoge efficiency: 92% van de inkomsten gaat naar projecten en door de uitvoering van de gesteunde projecten met betrekking tot hun lokale impact.

In het jaar 2018 is bijna 87 miljoen dollar besteed aan 1300 grants. Het meeste geld ging naar het focusgebieden Voorkomen van ziekten en Schoon water.

Er is geen ander fonds dat Rotarians zo direct kan helpen bij het verwezenlijken van hun projecten. Steun daarom ons eigen fonds met jullie jaarlijkse donatie.

Nog niet overgemaakt? Nu doen.

Landelijk waterseminar - 11 mei

In Utrecht bij Rijkswaterstaat in het LEF future centre wordt het landelijke waterseminar gehouden. In arena opstelling hebben de 250 bezoekers interactie met de sprekers. De dagvoorzitter Marinda Hall introduceert de sprekers. Het belangrijkste doel van het waterseminar is om de deelnemers te inspireren tot actie, gericht op het waterproof maken van de eigen club.
De laatste kans voor aanmelding.

IHE Delft – donatie voor studenten

IHE Delft Institute for Water Education is de grootste internationale faculteit voor watereducatie ter wereld en is gevestigd in Delft, Nederland. Er is geen betere en effectievere manier om watermanagement wereldwijd te verbeteren dan door de volgende generatie op te leiden.


IHE Delft studenten leren in een internationale sfeer en verkrijgen inzichten in verschillende delen van de wereld. Ze worden aangemoedigd om een geïntegreerde aanpak in hun werk te ontwikkelen met het doel om duurzame oplossingen te bereiken. Deze studenten kunnen helpen bij jullie ‘water en sanitatie’ clubproject.

Elke Rotaryclub mag een donatie doen voor een student. Vanaf het jaar 2019-2020 wordt van de clubs in Nederland gevraagd of ze de studenten willen steunen.

Vragen via The Rotary Foundation district 1580.

Jeugd

Afbeelding met buiten, teken, gras, lucht

Automatisch gegenereerde beschrijvingJongeren met ambitie krijgen bij Rotary de kans zich verder te ontwikkelen via (internationale) projecten en programma’s. De ouders hoeven geen Rotarian te zijn om eraan deel te kunnen nemen.

Doel van deze activiteiten: leiderschapsontwikkeling, betrokkenheid bij de lokale en internationale gemeenschap en het bevorderen van cultureel begrip en wereldvrede.

Ride for Rights: uitdagende fietstocht

Op zaterdag 18 mei 2019 organiseert Justice and Peace voor de tweede keer de fietschallenge Ride for Rights.

Ride for Rights is een uitdagende fietstocht in Nederland, waarmee we aandacht vragen voor mensenrechten en voor de activisten die zich dag in dag uit inzetten om deze te beschermen.

Door mee te doen zamelen de fietsers geld in voor het Nederlandse Shelter City initiatief dat bescherming biedt aan mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen.

Sushil Gupta treedt terug als RI-president 2020-2021

Hoewel het zijn droom was om als RI president te dienen, belet zijn gezondheid om op dit moment het beste aan de Rotarians te geven.

Hij is er zich van bewust dat deze beslissing ook een teleurstelling is voor vele Rotarians in India. Snel zal de nieuwe kandidaat bekend gemaakt worden. Zie hiervoor Rotary.org

Rotary Tennis Fellowship

Rotarians met interesse in tennis in District 1580! Er is International Tennis Fellowship of Rotarians (ITFR), waar mensen met liefde voor Rotary en tennis (http://www.itfr.org) samenkomen. ITFR heeft 1800 leden.

Het ITFR 15e Wereldkampioenschap is in Tartu, Estland 23 tot 31 augustus 2019. Aanmelden kan op deze website


‘Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities, and in ourselves’

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13113/tqccsbpshbcppxmkz4chdshtsxdx9z4h/mailing-26.png