Maandbrieven DG Barbara van Goethem

NOVEMBER 2018

MAANDBRIEF
DG BARBARA VAN GOETHEM

NOVEMBER 2018

 

Nieuw in Rotary? Be the Inspiration

https://www.rotary.nl/.system/dl/ec~AQJ2dgIAeGQ1Aug-CwDEc0UCOjV_/nla2018-slider.jpgHet regenachtige weer en de files dreigden roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk waren de ruim 50 deelnemers op tijd in Oostzaan. Om mee te doen aan de Nieuwe ledenavond van ons district 1580.

Lees verder →

De focusgebieden van Rotary

Elke club kan bij de Rotary Foundation een Global Grant en District Grant aanvragen. Zo’n financiële bijdrage kan worden verleend als een club op één of meer van de focusgebieden activiteiten wil gaan verrichten die een duurzaam en belangrijk effect zullen hebben. Rotary zet zich in voor allerlei bevolkingsgroepen en gemeenschappen. Elke van die gemeenschappen heeft haar eigen behoeften en problemen. Rotary verleent vooral hulp op een zestal specifieke focusgebieden.

Lees verder →

Hoe vraag je als club een grant aan?

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13569/k9h8563g3v2b7ix72yaigtyys6dzyewq/mailing-5.jpgAan de clubs zijn placemats en onderzetters uitgedeeld met uitleg van TRF en aanvraag Grants. Heb je deze als club niet meegenomen tijdens de district inspiratiedag? De commissieleden van de Rotary district Foundation komen graag bij jullie langs om de placemats en onderzetters te brengen. Vraag het ze!

Lees verder →

Quote van Paul Harris, de oprichter van Rotary

In 1905 is Rotary opgericht door Paul Harris en deze uitspraak dateert uit 1935:

“This is a changing world; We must be prepared to change with it. The story of Rotary will have to be written again and again.”

De quote van Barry Rassin, RI president 2018-2019:

“Ik vraag jullie allemaal om de inspiratie te zijn om Rotary te helpen van reactie op actie over te schakelen. Bekijk de milieuproblemen die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn overal ter wereld en neem actie waar we kunnen om te helpen.”

Hamburg – 1 tot 5 juni 2019

cid:image004.jpg@01D483DC.27DEE5B0Inschrijven voor 15 december 2018
(anders hogere prijs)

Een Rotary Conventie is werkelijk een plek waar een Rotary spirit heerst, met een niveau van energie en enthousiasme met en van 25.000 Rotarians, dat je nergens anders kunt vinden. Of het nu gaat om een toevallige ontmoeting in het House of Friendship, die leidt tot een nieuwe projectpartner, of een spreker die je inspireert om actie te ondernemen, je zult genoeg opwinding rondom je vinden.

Lees verder →

Rotary en Habitat for Humanity International

Goed nieuws: Rotary heeft een nieuwe samenwerking met Habitat for Humanity International die clubservice activiteiten kan verbeteren door toegang te bieden tot de middelen en programmering van Habitat.

Clubs kunnen samenwerken met Habitat-partners en lokale gemeenschappen voor betaalbare woningen voor gezinnen die onderdak nodig hebben. Rotarians en Rotaractors kunnen gebruik maken van de wereldwijde subsidies.

Vragen? rotarysupportcenter@rotary.org

Lees verder →

Afbeelding met object

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

17 duurzame global Goals

SDGs maken een eind aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

Lees verder →


ShelterBox

Rotary heeft een partnership met ShelterBox. Steun ze als goed doel!

Lees verder →


RotaryHelpt.nl

Wat doet Rotary? Kijk op de kaart en ontdek wat een Rotaryclub bij jou in de buurt doet.

Lees verder →

10 november 2018

Wereld Wetenschapsdag voor vrede en ontwikkeling

16 november 2018

Internationale dag voor tolerantie

25 november 2018

Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen

 

 

22-24 februari 2019

“Rotary4Europe” event

15 en 16 maart 2019

PETS, 17.00 uur - za 14.00 uur

13 apr 2019

Districtsconventie - duurzame en schone wereld

11 mei 2019

Landelijk waterseminar, met bezoek Rotary International President Barry Rassin

26 november – EPSN Inspiratieavond

Op maandag 26 november organiseerde EPSN een inspiratie-avond. Om mee te denken over de acties, die we als Rotary kunnen ondernemen om het plasticafval probleem te verminderen. Met ruim 60 aanmeldingen uit meer dan 30 verschillende Rotaryclubs en diverse districten is het een inspirerende avond geweest!

Sprekers: Thomas van Tiel (bytheoceanweunite) Rosa Leijdekkers (Trashlessearth) en Annemarie Nederhoed (plasticsoupfoundation)

Lees verder →

Rotaract Alkmaar Sprekersevent verbindt Rotary

Rotaract Club Alkmaar organiseerde op 31 oktober het Sprekersevent072 over het adaptief omgaan met klimaatverstoringen in de regio Alkmaar met sprekers Jan Wijn en Floris Boogaard. De opgave voor Klimaatverstoring is groot en complex. De kernwoorden zijn: Samen aanpakken van: Hittestress, droogte, wateroverlast, overstromingen.

www.rotaractalkmaar.nl/

RLI - meer Kennis – meer Rotary

In de Burggolf in Purmerend is voor de eerste keer in ons District de RLI gehouden. Tijdens 3 trainingsochtenden van het Rotary Leer Instituut (RLI) inspireerden de ruim 20 deelnemers elkaar en wisselden Rotary-ervaringen uit. De opgedane kennis is mooi meegenomen! Deze deelnemers van lichting 2018 zijn nu ambassadeurs in hun eigen club. Doe jij volgend jaar mee?

Lees verder RLI →

Rotary International heeft een leercentrum ingericht met digitale opleidingen voor meer Rotary kennis

RI leercentrum - Lees verder →

Rotary Regio Tour – Zuid Kennemerland

Inspirerende avond op 13 november met 8 Rotary clubs uit de Kennemerland regio en districtsgouverneur Barbara van Goethem. Fantastische opkomst van meer dan 70 mensen en veel enthousiasme en uitwisseling van ideeën over ons thema Rotary End Plastic Soup Now.

Met inspirerende gastspreker Peter Heemskerk over The Ocean Cleanup.

RC Hoorn: Snertmaaltijd

Op 14 november organiseerde Rotaryclub Hoorn de Piet Roele Snertmaaltijd. Diverse clubs uit de regio West-Friesland waren aanwezig om te smullen van de snert. De opbrengst is bestemd voor Stichting WarmThuis in Zuidermeer en Oterleek.

RC Zandvoort: Rijvaardigheidstraining

Rotary Zandvoort organiseerde op donderdag 22 november een Rijvaardigheid training op Circuit Zandvoort. Beter leren rijden op legendarische circuit. Het inschrijfgeld gaat naar het goede doel Fonds Gehandicaptensport.

RC De Zaan Zaandijk: Van huis naar thuis gala

RC De Zaan-Zaandijk vierde op 22 november het 10-jarig bestaan met een gala. Naar voorbeeld van RC Amsterdam-Spinoza.

Met de opbrengst van €139.000 kan de club een aandeel leveren voor de bouw van Hotel Heppie Almere van het Vergeten Kind. Een nieuwe mogelijkheid om nog meer Vergeten Kinderen weer even echt kind te kunnen laten zijn.

Rotaract Ansterdam en RC Amsterdam Blauw

Samen met RC Amsterdam Blauw zamelde Rotaract Amsterdam op 24 november 1000+ cadeaus in voor 259 kinderen met een lichte verstandelijke beperking van Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam.

Want iedereen verdient een fijne decembermaand!

Gezocht: Gouverneur 2021-22 en 2022-23 (of later)

Afbeelding met lucht

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Nogmaals doe ik hier een oproep om je aan te melden als gouverneur voor 2020-2021. In december en januari gaan we in gesprek met de kandidaten.
Formeel gelden slechts enkele voorwaarden om gouverneur te worden, w.o.:

·

Je moet tenminste zeven jaar lid van Rotary zijn.

·

Je moet voorzitter van je club geweest zijn.

In ons district zijn enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd, die het mogelijk maken om het gouverneurschap te combineren met werk cq een baan. De traditioneel uitgevoerde individuele clubbezoeken zijn ‘omgebouwd’ tot een of enkele bijeenkomsten per regio. Daarbij staat centraal dat clubs elkaar ontmoeten en inspireren en (zo mogelijk) samenwerken bij het uitvoeren van projecten.

Belangstelling? Ik ga graag het gesprek aan over het gouverneurschap. (dg2018-2019@rotary-d1580.nl)

Rotary Fellowships

Fellowship staat ook voor het delen van bepaalde interesse in Rotaryverband, het uitwisselen van informatie en kennis, gestoeld op openheid en vertrouwen. In de loop der jaren hebben Rotarians met een gezamenlijke interesse voor een bepaald onderwerp of een bepaalde activiteit zich verenigd in zogeheten Fellowships. Deel uitmaken van een fellowship is een leuke manier om vrienden over de hele wereld te maken, een hobby of beroep te ontdekken en je Rotary-ervaring te verbeteren.

Lees verder →

‘Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities, and in ourselves’