Maandbrieven DG Rutger Mazel

Januari 2020


Januari 2020
https://www.rotary.nl/nieuws/dgs201920/webhare-2.gif

 

2019 > 2020

Welkom in het nieuwe kalenderjaar. Vol goede voornemens.

Rotary is hèt goede voornemen van ons allemaal; samen goede doelen steunen, het gezellig hebben met elkaar en handen uit de mouwen steken. Aan de slag!

Er kan nog meer bij. Meer goede doelen, meer geld, meer activiteiten en vooral meer Rotaryleden. Januari is de netwerkmaand bij uitstek om om je heen te kijken en te bedenken wie jij als nieuw lid voor jouw club gaat vragen. Twee nieuwe leden per club bij de 78 clubs in 1580, maakt bijna 160 nieuwe leden. Voor 1 juli 2020 zou mooi zijn. Want dan begint er alweer een nieuw jaar; een Rotaryjaar.

Districtsagenda

De coördinatie van de vele evenementen en bijeenkomsten van de verschillende clubs in ons district is van groot belang.

Meld jouw clubactiviteit tijdig aan via de AG/regiovoorzitter.

In de agenda op onze website staat alles op een rij.

Zaterdag 1 februari 2020: Landelijk seminar vocational service in Apeldoorn.
INTEGRITEIT ALS VITALE VERBINDER: ‘Hoe toekomstbestendig en verbindend is jouw club en hoe kan vocational service daarbij helpen?’
Toegankelijk voor alle Rotarians en Rotaractors, liefst met introducés/ potentiële nieuwe leden.
Deelnemen? Schrijf je in via de aanmeldknop:

PETS, training voor inkomend voorzitters: 6 en 7 maart 2020 in Purmerend. DGE Jelle Houtsma is druk bezig met de voorbereidingen.

Rotaryclub Sloterdijk organiseert op 14 maart 2020 de Nacht van Emma. Wil jij ook het Emma Kinderziekenhuis steunen? Kijk dan op www.denachtvanemma.nl

District-voorjaarsbijeenkomst (Rotary Voorjaars Festival) zaterdag 16 mei 2020.
Deze bijeenkomst voor alle Rotarians en belangstellenden is in het St. Michael College (SMC) in Zaandam. ROTARY LAAT JE ZIEN! Over communicatie en Rotary 2.0. Houd de datum vast vrij.

Ledengroei


In het afgelopen halfjaar hebben we in ons district een aantal nieuwe Rotaryleden mogen verwelkomen. In verschillende clubs. Mensen die de basisgedachte van Rotary onderstrepen:

belangeloos iets voor een ander doen (service above self)

samen met mensen uit verschillende disciplines (vocational)

in een veilige en plezierige omgeving (fellowship).

Iedereen is van harte welkom!

En er kan nog meer bij! Het ledenaantal in D1580 groeit (nog) niet. Mijn uitdaging aan alle clubs is: groei dit jaar met 2 nieuwe leden.

De ledencommissie van ons district heeft handige tips en vroeg al jullie medewerking.

Van de ledencommissie:

In september ontving iedere club een aanbiedingsbrief en een vragenlijst over het eigen ledenbeleid. Tot op heden is er een klein aantal clubs dat de vragenlijst heeft ingevuld. Reageren kan nog! Graag vóór 29 februari.

Ook als de club de voorkeur geeft de vragenlijst niet in te vullen dan horen wij dat ook graag. Het is de bedoeling dat met jullie antwoorden ook de toolkit Ledenwerving en -behoud 1580 wordt opgevuld. We komen er bij de PETS in maart op terug.
Hartelijk dank, Louise Verra, voorzitter.

Rotary Institute 2020 in Nederland

Begin oktober 2020 organiseert R.I. Director Jan Lucas Ket (RC Purmerend), samen met zijn Schotse en Franse collega’s Tony Black en Roger Lhors, een groot Institute in Amsterdam voor Rotarians uit negentig internationale districten.

Het is een bijeenkomst waarbij de president van Rotary International en trustees van de Rotary Foundation, districtsleiders bezoeken. Zij wisselen informatie en ideeën uit, formuleren verbeteringen en maken plannen. Het Institute is inmiddels uitgegroeid tot een inspirerende meeting waaraan alle Rotarians en Rotaracters kunnen deelnemen.

Rotarians en Rotaracters van Nederlandse clubs, grijp deze kans om met de internationale en zo diverse aspecten van Rotary bezig te zijn. Zaterdag 10 oktober 2020 draait de Carrousel of Friendship in dit Rotary Institute Without Borders.

Meer lezen?

www.rotaryinstitute-amsterdam.nl of Facebook 

Je kunt nog projecten insturen! De deadline is verlengd.

Wist je dat …?

ons district een gouverneur zoekt voor het jaar 2022-2023? Dat je in de vorige maandbrief (december) alle informatie vindt? Aanmelden kan nog!

ons Rotary Magazine wordt gedrukt op FSC®-gecertificeerd papier, verzonden in recyclebare biobased suikerrietfolie en volledig klimaatneutraal wordt geproduceerd?
En dat je kan kiezen of je het Rotary Magazine op papier of digitaal (of beide) wilt ontvangen? Maak je keuze op: www.rotary.nl/nieuws/rm

het nu de hoogste tijd is om in LeAd het bestuur van jouw club voor 2020-2021 in te vullen? Weet je nog niet het hele bestuur? Vul dan in elk geval nu alvast de INKOMEND voorzitter van je club in.
Voorzitter voor 2021-2022 ook al bekend? Invullen maar.
Veel dank!

 

het Rotary jaarthema voor 2020-2021 bijna bekend is? DGE Jelle Houtsma is nu op de International Assembly in San Diego. De onthulling van het jaarthema is daar op maandag 20 januari. Houd de site en social media in de gaten.

 

RC Koggenland eind deze maand een heel goed FilmFestival organiseert? En dat de opbrengst ten goede komt aan meer AED’s in de wijken in Koggenland? Kijk maar eens op www.ffkoggenland.nl.

 

ons district op Instagram actief is? Volg ons via Rotaryd1580

 

ons district actief is op Facebook? En dat je daar projecten en bijeenkomsten of ander nieuws van jouw club dat voor andere Rotarians ook interessant is, op kan laten zetten? Volg ons op: www.facebook.com/RotaryD1580.
En dat we daar enorm groeien en richting de 500 volgers gaan?

 

clubs en commissies te vaak nog het oude Rotary-logo gebruiken? Met hulp van de voorbeelden en de templates in het Rotary Brandcenter maak je eenvoudig (en gratis!) gebruik van de juiste logo’s voor al jouw Rotary (club) uitingen. brandcenter.rotary.org/en-GB en www.rotary.nl/d1580/activiteiten/dmc/ri_huisstijl.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13113/tqccsbpshbcppxmkz4chdshtsxdx9z4h/mailing-26.png