Maandbrieven DG Rutger Mazel

Juli 2019


Juli 2019
https://www.rotary.nl/nieuws/dgs201920/webhare-2.gif

 

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/16110/si47r3dd7mypcd3u2r9fhv3k8gwcqkpb/mailing-2.jpgWELKOM

Hartelijk welkom in het nieuwe Rotaryjaar! Samen met alle leden (en de Rotaracters) in ons district maken we er een actief jaar van. Met meer samenwerking, lokaal en internationaal. Maak gebruik van de verschillende grants die er zijn. En denk mee hoe jouw club kan groeien.

Kalender /Agenda

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/16111/wjxs9r6isdkh9kj7k55uvyxt7p2i9rwq/mailing-3.pngMeld jouw bijeenkomst of event tijdig aan via de AG. Komend jaar organiseert elke regio een Rotary Regio Tour (RRT). Daar is de gouverneur bij aanwezig.
Individuele clubbezoeken vervallen, tenzij op verzoek.

NIEUW! Rotary Festival - 28 september

Afbeelding met tafelgerei

Automatisch gegenereerde beschrijvingOp zaterdagmiddag 28 september organiseert District 1580 het Rotary Festival. Deze bijeenkomst komt in de plaats van de Nieuwe Leden Avond en de InspiratieDag/Najaars-Assembly, die traditioneel in het najaar gehouden worden.

Tijdens het Rotary Festival vindt ook de District Grant Competitie plaats. En er zijn interactieve workshops over alle aspecten van Rotary. Een must voor alle Rotarians, vooral voor de nieuwe leden! Rotaracters zijn natuurlijk ook van harte welkom. 

De locatie van het Rotary Festival is nog niet bekend. Meer daarover en over de verschillende onderdelen van het Rotary Festival, vind je binnenkort op de District site en in de volgende Maandbrief.

Houd 28 september vast vrij in je agenda!

District Grant Competitie - 2019-2020

Afbeelding met gebouw, persoon, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijvingWat? Aanvragen van steun voor je project indienen vóór 15 augustus!

Hoe? Alle clubs presenteren hun aanvraag aan de aanwezigen, die hun persoonlijke top drie projecten kiezen.

Het percentage stemmen op een project bepaalt hoeveel geld naar het project gaat.

Nieuw! Het geld wordt direct aan de clubs overgemaakt.

Spelregels? Kijk op http://www.rotary.nl/d1580/trf bij 'District Grants'.

Wanneer? Tijdens het Rotary Festival op zaterdag 28 september.

Uit de startblokken!

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/16114/gb3d5dc9t8wxtxjuwimsaet496nda9fe/mailing-6.jpgNauwelijks was ik geïnstalleerd als gouverneur of ik mocht al aan de slag. Naar mooie feestelijkheden. In Zaandam-Oost. Die club bestaat dit jaar 50 jaar en tijdens de bestuurswissel in Assendelft werd dat nog eens groots gevierd.

Op Texel was ook iets te vieren, 60 jaar RC Texel. Samen met Barbara en AG Raymund Tuit reisde ik af naar het prachtige eiland om het feestje mee te vieren.

In Amsterdam feliciteerde ik Anton Gerritsen met zijn 50 jarig lidmaatschap van de club.

En in de ‘Noordkop’ tijdens de Tour de Soes en in Haarlemmermeerlanden, bij het project voor de Hoofdvaart, zag ik dat de samenwerking tussen clubs goed werkt!

Wie is Rutger?

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/16115/vg2gsyp44xkiu7pwwijqbg564hzegit7/mailing-7.jpgIn 1969 werd ik geboren als Rutger Mazel in Borne, Overijssel. Mijn eerste kennismaking met Rotary was bij de club Delden-Borne waar mijn uitwisselingsjaar naar Adelaide, Australië, in 1987 begon. Nu, ruim 30 jaar later ben ik gouverneur van District 1580. Landelijk heb ik de portefeuille Jeugdzaken.

Het thema van dit jaar past mij goed. Mijn carrière, zowel binnen als buiten Rotary, is internationaal. Ik werk als journalist op de buitenlandredactie van NOS Nieuws in Hilversum. Eerder werkte ik als journalist in Washington D.C. en in Brussel. In die steden was ik ook Rotarian.

Voor Rotary reisde ik onder meer als teamleader van een GSE-team naar Michigan, Verenigde Staten en vaccineerde ik kinderen tegen polio in Lahore, Pakistan. Life-changing, in de eerste plaats voor de kinderen daar maar ook voor mij. Nooit eerder zag ik jonge kinderen in sloppenwijken, die niets hebben dan het T-shirt dat ze dragen, zo gelukkig zijn met een door ons meegebracht knuffelbeest of ander speeltje. END POLIO NOW, we zijn er bijna.

Als je breder kijkt dan je eigen club, zie je hoe je met samenwerking op regio, districts- en landelijk niveau mooie projecten kan doen en successen kan boeken.

Jeugd

Afbeelding met persoon, groep, vloer, oranje

Automatisch gegenereerde beschrijvingHet is al een langlopend programma, en steeds succesvol: Rotary Jeugduitwisselingen. Voor mij, als oud-uitwisselingsstudent extra bijzonder om de portefeuille ‘Jeugd’ te mogen doen dit jaar.

In Nederland is de uitwisseling centraal geregeld via de MDJC. Voor D1580 is Pieter Postma de contactpersoon. Kijk eens op https://www.rotary.nl/yep/ voor meer informatie. Ook zoeken we gastgezinnen. Meld je aan.

Uit ervaring weet ik: een uitwisseling via de Rotary is goed geregeld en verandert je leven. Na ruim 30 jaar heb ik er nog steeds veel aan. Je leert een andere taal, andere cultuur en ja, je hebt de tijd van je leven!

Geïnteresseerd? Kom naar de Landelijke informatiedag Jeugduitwisselingen op zaterdag 21 september in Woerden.

Gouverneurs 2019-2020

dgs201920ROTARY CONNECTS THE WORLD

https://www.rotary.nl/nieuws/dgs201920/webhare-2.gif

Met dit thema en het motto gaan de 6 andere gouverneurs in Nederland en ik dit jaar aan de slag.

Afbeelding met gebouw, weg, persoon, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijvingHet internationale thema én het motto zijn breed toepasbaar. Het gaat over verbindingen tussen Rotarians, tussen clubs, met nieuwe potentiële leden, met onze omgeving, en met de mensen voor wie we iets willen betekenen.

Het gouverneursberaad wil het komend jaar stimuleren dat Rotary uitnodigend is naar jonge mensen die mee willen doen, tijdelijk voor een project of voor langere tijd als volledig lid. Van hun enthousiasme en organisatietalent willen we graag leren.

Het is belangrijk om in een samenleving die snel verandert, nieuwe contacten te leggen, onze zichtbaarheid te vergroten, zodat we onze impact verhogen.

De gouverneurs 2019-2020 zijn:

·

Anneke Assen (D1550): Voorzitter

·

Nel Sangers (D1570): Internationaal

·

Rutger Mazel (D1580): Jeugdzaken

·

Jan Verhage (D1610): Financiën & ICT

·

Josje Bootsma (D1600): PR & Communicatie

·

Ries Schouten (D1560): Vocational Service

·

Rebecca Siebinga (D1590): Algemene Zaken en vice-voorzitter

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13113/tqccsbpshbcppxmkz4chdshtsxdx9z4h/mailing-26.png