Happen en Trappen in Waterland

Zondag, 21 mei 2017 was de eerste editie van Happen en Trappen in Waterland die door Rotaryclub Monnickendam georganiseerd werd. Niet alleen de organisatie had er zin in, ook de weergoden waren het evenement gunstig gezind. De club kijkt terug op een geslaagde dag!

De eerste deelnemers vertrokken al op tijd vanaf het startpunt bij het Mirror Paviljoen. Na een kop koffie of thee met een heerlijke chocolade amuse, vertrokken zij op de fiets in de richting van de Purmer om daar in het landelijk groen bij het gemaal aan de Purmerdijk te genieten van een heerlijk komkommersoepje.

De volgende stop was in de Volgermeerpolder waar de Oklahoma Smoker de zalm heerlijk rookte en waar menig deelnemer met ontzag voor het apparaat genoot van de zalm. In het zonnetje bleven veel fietsers hier net even langer hangen en werd het een gezellig samenzijn.

Culinaire verwennerijen

Op de kruising bij het Dijkeinde met de Rijperweg werden de fietsers opgewacht door twee lieftallige, in wit gestoken, dames die alle deelnemers trakteerden op een heerlijke spoom. Vervolgens ging de route verder naar de schapenboerderij van de familie Lammes-Hopman, waar de Big Green Egg alle fietsers voorzag van een heerlijke bavette, klaargemaakt door een officiële chef-kok, die zich belangeloos voor de Rotaryclub ingezet heeft. Niet alleen de bavette was hier een groot succes, ook de appeltaart, die bij het rustpunt verkocht werd, vond gretig aftrek.

Voor de laatste gang moesten de deelnemers naar Marken. Daar kregen zij een kaasplankje geserveerd met kazen en honing uit de aldaar gevestigde Marker Streekproductenwinkel. Tot slot vervolgden de deelnemers hun weg – zij het soms met enige tegenzin – via de dijk terug naar het startpunt in Monnickendam.

Toen de laatste deelnemers – een moeder met drie kinderen – over een relatief windstille en vooral uitbundig zonnige dijk terug naar huis fietste, kon de organisatie met tevredenheid terugkijken op een geslaagd evenement dat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.

Goede doel

Voor dit evenement is Vluchtelingenwerk Waterland gekozen als goede doel. De enthousiaste en actieve groep vluchtelingen, gevestigd in Waterland, zou graag meer te weten willen komen over de omgeving waarin zij verblijven, om zo beter te kunnen inburgeren in de samenleving. Met de netto-opbrengst van het evenement zal Rotaryclub Monnickendam deze groep daarom een dagje meenemen door onze mooie omgeving. De balans wordt momenteel nog opgemaakt.