© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

.

Een nieuw Rotaryproject:
HOCKEY VOOR INDIA

Woensdag 30 juni vindt het allereerste ‘Hockey voor India’ Schoolhockeytoernooi plaats in de gemeente Velsen (NH), georganiseerd door de Rotaryclub IJmond in nauwe samenwerking met de Bovelander Foundation en de lokale hockeyclub KHC Strawberries.

Het doel

Het project Hockey voor India heeft tot doel de lokale jeugd in beweging te brengen én fondsen te werven voor kansarme kinderen in India. De hockeysport vormt daarbij de verbindende factor. De Bovelander Foundation van oud hockey-international Floris Jan Bovelander heeft in India een groot aantal schoolhockeyprojecten opgezet, in samenwerking met lokale partners. De hockeysport dient als instrument om jonge kinderen levensvaardigheden te leren, zoals samenwerken, zelfvertrouwen, vermogen in eigen kunnen, doorzetten, respect en gendergelijkheid. Samen sporten, spelen en plezier maken is ook een belangrijk onderdeel.

De opzet

Via jaarlijks terugkerende schoolhockeytoernooien willen we als Rotary kinderen, scholen, hockeyclubs en bedrijven met elkaar verbinden. De lokale Rotaryclub werft zakelijke sponsoren, de kinderen zamelen geld in bij bekenden en met elkaar helpen we kinderen in India. De Bovelander Foundation ondersteunt dit initiatief met een educatief lespakket voor de scholen, inclusief een leuk en informatief magazine over hockey en kinderen in India.

Ambitie

Rotaryclub IJmond en de Bovelander Foundation hebben de ambitie om in de komende jaren het aantal lokale Hockey voor India Schoolhockeytoernooien uit te breiden en samen met Rotary- en hockeyclubs overal in het land te komen tot een jaarlijkse Bovenlander Hockeyseries, met als afsluiting een feestelijk eindtoernooi.

We vertellen je graag meer!

We nodigen je uit om de primeur van de Bovelander Hockeyseries mee te beleven:

Woensdag 30 juni bij KHC Strawberries, Waterloolaan 1 in Driehuis.

Om 16.00 uur geven wij ook een toelichting op het project Hockey voor India en vertellen we hoe jouw Rotaryclub aan kan haken. Vervolgens kijken we naar de finale en de prijsuitreiking. Na afloop hebben we alle gelegenheid om persoonlijk kennis te maken en verder te praten over het nieuwe project Hockey voor India.

Meedoen?

Wil jouw club in 2022 ook een Hockey voor India schoolhockeytoernooi organiseren met de lokale hockeyclub? Dat is redelijk gemakkelijk. Wij hebben een draaiboek en delen graag onze ervaring. Kijk alvast op de website www.hockeyvoorindia.com 

Wil je meer weten en/of naar het toernooi komen op 30 juni, stuur dan even een berichtje aan Michiel Bom van Rotaryclub IJmond o.v.v. Hockey voor India.