© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Actie India - Nu

Oproep hulp COVID-19 Pandemie India


COVID relief India
De ambulance is cruciaal om de 379 dorpen te bereiken
Er is nu zuurstof maar nog steeds een tekort aan cylinders
Een dagelijks beeld in en rond de campus

Terwijl we in Nederland hoopvol vooruit kijken naar betere tijden, voltrekt zich in India een hartverscheurende ramp. Wij allen hebben de TV-beelden van radeloze mensen voorbij zien komen.
 Rotary International President Holger Knaack roept alle Rotarians wereldwijd op om in actie te komen en omschreef de situatie afgelopen week als volgt:

“We hoped that 2021 would bring us relief from the virus sweeping through the world. Unfortunately, the horrifying second wave in India and the worsening situation in Brazil leaves us disconsolate. There is not a region which remains unscathed.”
Ik koppel de oproep van Holger Knaack aan het opbouwen van een COVID-19 crisiscentrum van de vrijwilligersorganisatie Friends Indeed. Het crisiscentrum komt in het medische centrum van de kindercampus (www.campus-challenge.org) en snelle actie is nodig. Oud gouverneur Anne Legeland is als vrijwilliger sinds 2001 betrokken bij Friends Indeed en de CAMPUS. 

Rotaryclub Amsterdam Nieuwendam en de Indiase Rotaryclub Visakhapatnam ondersteunen samen al ruim 10 jaar de CAMPUS, waar 150 kinderen met een beperking wonen en 850 kinderen zorg aan huis krijgen. Deze CAMPUS is met gezondheidszorg en voedselvoorziening van onschatbare waarde in één van de armste regio’s van India. COVID-19 heeft hard toegeslagen. 

Voor € 55.000 kan er de komende twee maanden gezorgd worden voor ca. 500 COVID-patiënten uit de omliggende dorpen van de CAMPUS met: voldoende zuurstofcilinders, beademingsapparatuur, ambulancevervoer, zuurstofmeters, medicijnen, hygiëne- en voedselpakketten en maaltijden voor de kinderen en hun gezinnen. En last but not least: voldoende beschermingsmateriaal voor de staf die het veld in gaat.

WE STARTEN DAAROM EEN 2 WEKEN DURENDE CROWNDFUND ACTIE 
“INDIA-NU”

Aan alle clubs van ons district vraag ik om een snelle impactvolle bijdrage. Vanzelfsprekend heb ik namens het district ook zo’n bijdrage gedaan.

Je kunt ook bellen met één van de Rotarians die de Campus hebben bezocht in 2019 :

  • Hilde Mertens (lid van RC A’dam-Nieuwendam) 06 5513 1014
  • Theo de Vries (lid van RC A’dam-Nieuwendam) 06 1700 3171
  • Remko van den Berg (lid van RC A’dam-Nieuwendam) 06 2616 4819
  • Ria Rottier (oud lid RC A’dam-Blauw) 06 2381 4304

Bijdragen kunnen ook rechtstreeks overgemaakt worden aan:
Stichting Friends Indeed
IBAN NL 83 ABNA 044 72 69 461
o.v.v. INDIA-NU

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving