© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Een Polio verlamming in New York

Persbureau REUTERS meldt op 22 juli: “Na bijna 10 jaar tijd geen meldingen, is er weer een polio verlamming geconstateerd bij een niet-gevaccineerde in een buitenwijk van New York.
Op 22 en 25 juli kunnen niet-gevaccineerden alsnog een inenting krijgen.

Uit onderzoek is gebleken dat de besmetting komt van een buitenlander die “oraal” is gevaccineerd. Bij deze vorm van vaccinatie ontstaat in zeer zeldzame gevallen een virus-mutatie die weer agressief kan zijn. De mutatie kan weer doorgegeven worden en bij niet gevaccineerden kan dat tot verlamming leiden.

In Londen maakt men zich ook zorgen.

Daar is in rioolwater-monsters een grote toename gevonden van Poliovirus deeltjes. De poliovaccinatie graad in Londen is laag waardoor besmettingen een kans maken weer jonge mensen te verlammen. Er is geen medicijn om een patiënt te genezen, wel een uitstekend vaccin dat bescherming tegen verlamming geeft.

Maar….  Ook in Nederland wordt op vele plaatsen het riool bemonsterd door het RIVM. De vaccinatiegraad is op sommige plaatsen in Nederland te laag en vooral daar is het RIVM erg alert.

De Rotary Foundation heeft als speerpunt de eradicatie van het Poliovirus. Daarvoor is veel geld nodig. Onder meer is met dat geld recentelijk een nieuw oraal vaccin ontwikkeld dat geen mutaties geeft.  Als dat volledig in gebruik is komt het zogenaamde Vaccin Derived Polio Virus niet meer optreden.

Klik op CDC voor meer informatie