ROTARACT - JONG & ACTIEF

rotaract

Onze Rotaryclubs laten veel bijzondere en belangrijke projecten zien! Maar ons district heeft ook acht Rotaractclubs, die met veel actie en enthousiasme de mooiste projecten uitvoeren! Graag breng ik hier enkele onder ieders aandacht.

Rotaract Amsterdam zamelt Sintcadeaus in

Bijna één op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede. En dat is veel. Heel veel. Daarom wil Rotaract Nederland deze kinderen dit jaar een hart onder de riem steken en de decembermaand een beetje opvrolijken. De circa 50 Rotaractclubs in Nederland slaan de handen in 2017 ineen om samen het grootste nationale project ooit te realiseren: Project Happiness.

Iedere Rotaractclub kiest een lokaal goed doel om cadeaupakketten te doneren voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.

Rotaract Amsterdam koos voor de Blijf Groep Amsterdam, een opvanghuis voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen door huiselijk geweld. Wekenlang werden er cadeaus en financiële donaties ingezameld om zoveel mogelijk pakketten te kunnen maken voor de kinderen.

En met succes! Er gingen zo'n 150 pakketten naar de Blijf Groep Amsterdam en nog bijna 20 gezinspakketten naar gezinnen van Stichting HVO Querido.

De pakketten bestonden uit ontzettend veel leuke cadeaus. Zo schonk Poel Bloembollen BV bloembollen van gele narcissen, deed Rotaryclub Sloterdijk een geweldige financiële donatie waarvan kleurboeken en spelletjes werden gekocht en waren er diverse bedrijven, waaronder Ikea en Bruna, die prachtige cadeaus schonken.

Overweldigend waren alle gulle donaties en giften en zeker weten dat de kinderen blij zijn met hun Sinterklaascadeaus. Want dat is ze ontzettend gegund. Volgend jaar weer!

Meer weten? https://rotaractamsterdam.nl

div_blue

Rotaract Haarlemmermeer: Mentorproject en G-hockey toernooi

Afbeelding met vloer, binnen, tafel, muur

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Rotaractclub Haarlemmermeer begroette begin november veel Rotarians voor een onvergetelijke speeddate. Het doel: elkaar leren kennen en kijken of er een basis gelegd kan worden voor een mentorschap.

Tijdens de speeddate werden aan 17 tafeltjes gesprekken gevoerd. De diversiteit was groot! Advocaten praatten met makelaars, IT'ers wisselden van gedachten met HR-professionals en neuropsychologen onderzochten met ingenieurs of er een klik was. Kliks waren er te over! De matches kwamen tot stand! Dit Rotaryjaar zijn een Rotarian en een Rotaracters aan elkaar gekoppeld.

In meer regio’s met een Rotaractclub een mentorproject tot stand brengen? Dat moet kunnen!

Rotaract Haarlemmermeer organiseerde eind oktober het elfde G-hockey toernooi en het eerste gemixt para-hockey toernooi van Nederland. Dit toernooi, ondersteund door de KNHB en Gemeente Haarlemmermeer, bestond uit ongeveer 20 teams van hockeyers met een verstandelijke of lichamelijke beperking, die vanuit heel Nederland naar MHC de Kikkers in Nieuw Vennep kwamen.

Voor hockeyers met een beperking is het moeilijk wedstrijden tegen elkaar te organiseren en laten plaatsvinden. Vervoer, begeleiding en verschil in speelsterkte zijn hier vaak de oorzaak van. Door op dezelfde dag ongeveer 20 teams bij elkaar te brengen, heeft deze groep jongeren een geweldige dag met veel speelplezier. Meer weten? http://rotaracthaarlemmermeer.nl

div_blue

Rotaract Alkmaar: Running Dinner

Rotaract Alkmaar organiseerde voor de vierde keer het Running Dinner, een culinaire verrassingstocht langs diverse, sfeervolle restaurants in Alkmaar. Drie groepen deelnemers nuttigden in elk restaurant een andere gang. Van restaurant naar restaurant werden zij uniek vervoerd met een Amerikaanse schoolbus. Aan het einde van de avond stond een spectaculaire veiling met uiteenlopende kavels te wachten. Al met al een geweldige avond met een prachtige opbrengst voor twee lokale goede doelen, namelijk, project ‘Wensboom Alkmaar’ en Stichting Medisch Kindercirkel Alkmaar.

Twee goede doelen van het Running Dinner:

Stichting Medisch Kindercirkel Alkmaar (SMKA)

Heeft als doel de beleving van het zieke kind en het gezin te verbeteren op verschillende kinderafdelingen van de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar. De stichting onderneemt verschillende initiatieven op de volgende gebieden: voorzieningen, wetenschappelijk onderzoek en extramurale diensten of voorzieningen.

Wensboom Alkmaar

Is een initiatief van Rotaract Club Alkmaar. De Wensboom is een platform dat zich richt op iedereen die een wens bedenkt voor een ander, groot of klein. Dit jaar wil Wensboom Alkmaar doorgroeien en nog meer wensen vervullen. Naast het online- platform waar iedereen een wens kan indienen, gaat Wensboom ook dit jaar weer een fysieke boom neerzetten op een bijzondere plek in Alkmaar.

Meer weten? http://www.rotaractalkmaar.nl

Afbeelding met lucht, buiten

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid