Jo Krill neemt afscheid als voorzitter Shelterbox Nederland

Jo Krill, lid van Rotaryclub Amsterdam Blauw ontving op 20 november 2019 de Paul Harris Fellowship voor zijn inzet voor Shelterbox Nederland, waar hij de afgelopen 7 jaar voorzitter is geweest.

Shelterbox is een van de 3 internationale initiatieven die door door Rotary International worden ondersteund. Deze organisatie voorziet gezinnen na een (natuur)ramp van een stevig krat met daarin een 8 persoons tent met toebehoren als eerste vorm van onderdak, met ook gereedschap voor het weer opbouwen van een eigen onderkomen. Shelterbox werkt internationaal samen met locale Rotarians en o.a. het Rode Kruis. Shelterbox is sterk in het bereiken van kleinere gemeenschappen (van circa 100 mensen) en op plaatsen waar grote hulporganisaties niet (kunnen) komen.

Jo Krill heeft zich vanaf 3 jaar na de oprichting in Nederland, als voorzitter ingezet voor het vergroten van de efficiency van de organisatie Shelterbox Nederland.

 

Jo Krill ontving de onderscheiding uit handen van Bauke Boersma, de huidige voorzitter van Shelterbox Nederland, en gouverneur Rutger Mazel in het Lloyd Hotel in Amsterdam.