© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

.

STERRENKRACHT!

Sinds de jaren zestig is Houston de thuisbasis van missiecontrole voor het bemande ruimteprogramma van de Verenigde Staten en het trainingsprogramma voor astronauten. Wanneer je in de stad bent voor de Rotary International Convention, 4-8 juni, kun je meer te weten komen over die geschiedenis en de wetenschap van de ruimte in Space Center Houston, waar educatieve programma's en een museum te vinden zijn.

Onder de ruimtevaartuigen die je in de Starship Gallery vindt, bevinden zich: Faith 7, de laatste Mercury-capsule waarin Gordon Cooper in 1963 34 uur rond de aarde cirkelde; Gemini V, waarin Cooper en Pete Conrad in 1965 acht dagen in de ruimte doorbrachten als onderdeel van NASA's onderzoek naar een reis naar de maan; en de commandomodule van Apollo 17, de laatste Apollo-missie naar de maan. Je kunt ook de grootste publiekelijk getoonde verzameling maanstenen ter wereld zien.

De Astronaut Gallery biedt ruimtepakken, van drukpakken uit de jaren 60 tot een prototype dat is ontworpen voor een lang verblijf op de maan - of zelfs op Mars. In Independence Plaza kun je een replica-spaceshuttle verkennen die is gemonteerd op een vliegtuig dat shuttles van landingsplaatsen naar het Kennedy Space Center in Florida vervoerde.

Er is een galerij gewijd aan het International Space Station, het grootste bouwwerk dat in de ruimte is gebouwd, waar astronauten wetenschappelijk onderzoek blijven doen en zich voorbereiden op de volgende fase van verkenning van de ruimte. Je leert over de uitdagingen van het bezoeken van de rode planeet in de Mission Mars-tentoonstelling.

En de NASA Tram Tour is een must, die bezoekers naar de astronautentrainingsfaciliteiten en natuurlijk Mission Control brengt. Ga naar spacecenter.org/visitor-information voor meer informatie.

Organiseer met je club een reis naar de Convention en leer de ware omvang van de Rotary familie kennen!

Lees meer en registreren: convention.rotary.org