UPDATE ROTARY EN HET CORONAVIRUS

update

De coronacrisis houdt ook Rotary volop in zijn greep. Projecten liggen stil, activiteiten worden afgelast en clubbijeenkomsten op locatie gaan niet door. Samen doen we er alles aan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Dat is niet eenvoudig in een organisatie waar Fellowship een groot goed is.

Veel clubs komen nu online bijeen via Zoom of Skype. Dat werkt goed om contact te houden en elkaar bij te staan, te horen hoe het gaat. Ook Facebook en Whatsapp zijn kanalen om met elkaar te communiceren.

GEEN ROTARY VOORJAARSFESTIVAL OP 16 MEI

Afbeelding met tekst, boek

Automatisch gegenereerde beschrijvingWe weten niet hoelang dit gaat duren. Toch heb ik nu al besloten het Rotary VoorjaarsFestival van 16 mei NIET door te laten gaan. Samen met mijn opvolger Jelle Houtsma en de leden van de districtsstaf zoek ik een manier om dit Rotaryjaar met jullie feestelijk af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Meer informatie volgt.

Is jouw evenement ook afgelast? Geef het dan aan mij door, dan haal ik het uit de Agenda op onze site.

WAT DOET ROTARY?

De afgelopen weken kreeg ik vragen over hoe Rotary mensen kan helpen in deze bijzondere tijd.

We kunnen ons netwerk zeker inzetten. En laten zien wat Rotary doet. Op lokaal niveau, door aan te sluiten bij de wijk- en buurtinitiatieven die er al zijn. Koken voor elkaar, kaarten versturen, bel-acties, er is veel mogelijk!

We staan voor ongekende uitdagingen. Maar deze crisis is ook een kans voor Rotarians om nieuwe, zinvolle manieren te vinden om te helpen, te leiden, om verbinding te maken en goed te doen in de wereld. Ook nu is, meer dan ooit, het jaarthema toepasselijk; Rotary Connects the World.

Heb jij een idee hoe we anderen kunnen helpen? Deel het met andere Rotarians in ons district via Facebook.

VRAGEN? 

Voor vragen over Rotary en het coronavirus kan je mij mailen: dg2019-2020@rotary-d1580.nl

Verder is het verstandig de berichtgeving over corona te blijven volgen en waar nodig nieuwe maatregelen te nemen. Samen nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Veel sterkte en zorg goed voor elkaar.  

Covid-19-informatie van de WHO

Covid-19-informatie van het RIVM