© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

IMAGINE . . . You were young

Eindelijk was het eind augustus weer zover.

Na 2 jaar konden we als Rotary in Nederland bijna 80 in- en outbound exchange studenten tussen de 15 en 18 jaar helpen hun droom te laten uitkomen om een jaar in het buitenland, zowel binnen als buiten Europa, mee te draaien in gezinnen en de taal en cultuur te leren.
Dankzij de diverse Rotaryclubs, jeugdcommissies, gastgezinnen en Rotexers maakt Rotary al meer dan 100 jaar deze jeugduitwisseling voor zowel kinderen van Rotarians als niet-Rotarians, mogelijk.

Ilja Borgart (RC Bergen), gastouder van een student uit Barcelona en moeder van een dochter die voor een jaar naar Santander is:

“Afgelopen jaar waren diverse goed georganiseerde bijeenkomsten en weekenden van de Rotary, waar ook onze dochter Danae (16) aan heeft deelgenomen. In de loop van het jaar zie je het enthousiasme en vriendschap met ander exchangestudenten groeien. 20 augustus is zij dan ook vol spanning naar Santander afgereisd en liefdevol opgenomen in haar eerste gastgezin.

Dezelfde dag mochten wij Dani (15), een enorme lieve en sociale jongen uit Barcelona ontvangen in ons gezin. Voor Dani, Danae, alle andere exchangestudenten en gastouders geldt dat iedereen moet wennen aan de taal, cultuur en gewoontes en iedereen zijn draai even moet zoeken, maar het is prachtig om te zien hoe flexibel, leergierig en sociaal ze zijn.

Als gezin zijn wij enorm trots op Dani en Danae en blij dat wij eraan kunnen bijdragen om, samen met RC Alkmaar-Bergen en RC Bergen hun droom te verwezenlijken.”

1 of 2

In- en outbound op één dag

Ken jij nu ook iemand die graag een jaar naar het buitenland wil, klik op onderstaande knop

JEUGDUITWISSELING