ASSEN STAL DE SHOW

Discon assen

De RC Assen-Noord heeft veel eer ingelegd met de organisatie van jaarlijkse Rotary-hoogtepunten. De Districtsconferentie van 1590 was ongetwijfeld de zwaarste klus. Maar na een geweldige dag konden gouverneur Rob Staal en zijn club enkel tevreden deelnemers uitzwaaien. De weersomstandigheden hadden beter gekund, maar doordat alle drie excursieonderdelen overdekt waren, leden de ruim 150 gasten daar niet onder. In drie bussen werden zij langs drie locaties vervoerd waarop de Assenaren terecht trots zijn.

Dat was bijvoorbeeld het TT-circuit, waar een gloedvol verhaal kon worden aangehoord van Mister TT Jaap Timmer. Enkele groepen hadden het geluk dat het scheurende geluid van pittige bolides de sfeer langs de wereldberoemde racebaan nog verhoogden.

Het Drents Museum was een dag eerder al het decor geweest voor de training van nieuwe voorzitters. Nu kregen de Rotarians (velen met partner) de tijd om de mooie collecties te bekijken. En dan was er natuurlijk ook nog De Nieuwe Kolk, waar het clublid Hilko Folkeringa de scepter zwaait. Hij leidde graag de gasten rond door het prachtige culturele complex.

Een groot deel van de DisCon-gangers had in de vroege morgenuren nog wat serieuzere zaken af te handelen. In hotel Van der Valk (ook het uitgangspunt van de latere excursies) vond nog een staartje van de PETS plaats, een informatiebijeenkomst van clubsecretarissen en –penningmeesters, alsmede de algemene ledenvergadering van de Vereniging Rotary International District 1590.

FOTO-IMPRESSIE

Om de fotoreportage te zien heeft u wel een echte computer nodig. Op die i-rommel van Apple werkt het niet…

 

foto's: Martin van Nieuwenhoven

VOOR DE STATISTIEK

GRONINGEN GAAT NAAR DE DISCON OMDAT MEN WIL
DE REST VAN D1590 OMDAT MEN MOET…

 

Kort door de bocht, en de partners mogen de absolute aantallen nog wat opkrikken, maar een feit blijft dat slechts 4% van alle Rotaryleden van district 1590 de districtsconferentie bezoekt, waarvan ruwweg de helft omdat zij zich daartoe qualitate qua min of meer verplicht voelen…