Rotaract

rotaract

 

Wat is Rotaract?

Rotaract is de club voor jongeren tussen de 18 en de 35 jaar, werkend of studerend, die zich actief willen inzetten voor de maatschappij en daarbij hun grenzen willen verleggen. Enerzijds betekent dit dat goede doelen in binnen- en buitenland worden ondersteund. Vaak zijn deze doelen groepen mensen die het minder getroffen hebben en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anderzijds wordt er veel geleerd en ervaring opgedaan door het organiseren van projecten, het volgen van trainingen en workshops en door bedrijfsbezoeken of sprekers.

Wie is Rotaract?

Rotaract wordt gevormd door de jongeren, die lid zijn van een lokale Rotaract Club. De leden van Rotaract zijn mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar oud; studerend of werkend. Een Rotaracter is ambitieus, enthousiast, sociaal betrokken, heeft een brede interesse en een internationale blik.

De clubs

Rotaract is een wereldwijde organisatie met ruim 176.000 leden, verdeeld over 156 landen. De 43 clubs in Nederland zijn zowel in de grote steden als in kleine dorpen te vinden. Rotaract Nederland heeft op dit moment ongeveer 450 leden. De clubs komen over het algemeen eens in de twee weken bij elkaar om te vergaderen over onder andere projecten, te luisteren naar een spreker of samen te eten of borrelen. Naast de vergaderingen worden er projecten, evenementen, activiteiten en feesten georganiseerd.