ROTEX

 

Rotex is een stichting voor en door exchange studenten die gedurende een jaar uitgezonden zijn naar het buitenland in het kader van Rotary’s internationale jeugduitwisselingsprogramma. Binnen de organisatie Rotary, valt Rotex onder de MDJC (Multi District Jeugd Commissie) van Rotary Nederland.

Na terugkomst van een vaak fantastisch jaar zetten de leden van Rotex zich in om Nederlandse jaarstudenten in het buitenland te ondersteunen en om de exchangees die een jaar in Nederland te gast zijn een geweldig jaar te geven. Rotex is er om informatie te verstrekken, inlichtingen te geven, ervaringen te delen en ze zijn vaak aanwezig bij activiteiten en weekenden gedurende het Rotaryjaar. Op deze manier proberen de leden aankomende exchangees enthousiast te maken om een jaar naar het buitenland te gaan. Ook zijn de leden betrokken bij de selectie van deze nieuwe groep uitwisselingsstudenten. Op aanvraag verzorgt Rotex presentaties over de jaaruitwisselingen bij Rotaryclubs in Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuur (zie contact). Wij zetten ons in na een gaaf jaar om anderen uitwisselingsstudenten ook zo een jaar te laten beleven!

 

13, 14 en 15 November hebben we in samenwerking met de MDJC het selectieweekend voor de aankomende uitwisselingsstudenten (prebounds) georganiseerd. Hierbij worden de studenten voorbereid op hun uitwisseling. We proberen een hechte band tussen de studenten te creëren en we kijken of ze ook daadwerkelijk geschikt zijn om op uitwisseling te gaan. We stellen ze situaties voor waarmee ze ook tijdens hun uitwisseling te maken kunnen krijgen en geven adviezen om hiermee om te gaan. Verder zijn er vele Rotex leden aanwezig welke met veel passie en plezier vertellen over de ervaringen tijdens hun uitwisseling. De studenten worden erg enthousiast door deze schitterende verhalen en krijgen tevens inzicht in het land waar hij of zij naartoe uitgezonden wil worden. Aan het eind van het weekend worden de ouders van de studenten uitgenodigd om ook hen verder te informeren. Hierbij dragen de studenten hun eigen geschreven jaarlied voor aan de ouders wat tevens het einde van het weekend betekent.

 

Met vriendelijke groet,
Rotex bestuur