© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

doing good in the world

NOVEMBER: ROTARY FOUNDATIONMAAND

 

 

The Rotary Foundation (TRF) is een onafhankelijke non-profitorganisatie die Rotary helpt bij het vervullen van hun gezamenlijke missie. De Foundation wordt vaak genoemd in de top vijf van ’s werelds beste non-profitorganisaties. TRF trekt jaarlijks zo’n 150 miljoen dollar uit om projecten wereldwijd te steunen.

 

Elke Rotarian draagt op basis van vrijwilligheid per jaar een bedrag af aan The Rotary Foundation. Van elke euro die TRF uitgeeft, gaat 90 cent daadwerkelijk naar het project. Een bijzonder goede score, die vooral te danken is aan de vele vrijwilligers. Rotaryclubs kunnen bij TRF een zogenaamde Grant aanvragen om extra geld voor hun internationale project te verkrijgen. Hiervoor zijn strikte criteria opgesteld.

PROGRAMMA'S

Een belangrijk humanitair project van TRF is ‘End Polio Now’. Met dit programma, gestart in 1985, wordt beoogd om de wereld in 2018 poliovrij te verklaren. The Rotary Foundation richt zich bovendien op jongeren en educatie, met onder meer onderwijsprogramma’s en beurzen voor studenten. Zo biedt zij Ambassadorial Scholarships (beurzen worden jaarlijks toegekend aan 1000 studenten om als ambassadeurs van goodwill te fungeren terwijl ze in het buitenland studeren) en Rotary World Peace Fellowships (voor studenten die hun ‘Master’s degree’ aan ‘Rotary Centers for International Studies’ willen behalen).