eerste RLI-training afgesloten

 

Begin dit jaar zijn we begonnen met het opzetten van het Rotary Leadership Institute (Rotaryleerinstituut) binnen ons district. De trainingen bestaan uit een drietal bijeenkomsten op een zaterdagochtend, en we hebben – weliswaar met enige COVID-19-vertraging – op 12 september de eerste volledige RLI-training in ons district afgesloten.

Zoals gezegd, bestaat deze uit een drietal onderdelen:

1.

de “weet-dag” met veel basisinformatie over Rotary International.

2.

de “doe-dag”, waarin Rotary Foundation, vocational service en jeugdzaken aan de orde komen.

3.

de “mijn-club-dag”, waarin we werken aan nieuweledenbeleid, pr & communicatie en het Club Leadership Plan.

 

  

 

De interactieve bijeenkomsten werden geleid door ervaren Rotarians, waaronder de gouverneur, oud-gouverneurs en voorzitters van verschillende districtscommissies. Alle drie bijeenkomsten zijn door de 21 deelnemers als zeer waardevol en inspirerend ervaren en verschillende deelnemers hebben zich opgegeven voor het RLI-docentschap. Voor de eerste twee bijeenkomsten stelden Gasterra en de NDC mediagroep trainingslocaties beschikbaar en de derde en laatste bijeenkomst werd gehouden in het sfeervolle Karmelklooster in Drachten. Na afloop en tijdens lunch en borrel reikte gouverneur Clemens Groppe certificaten van deelname uit én de RLI-pin. Cees Smit Sibinga en Jaap Bos kijken als RLI-coördinatoren met tevredenheid terug op de eerste serie trainingen.

 

De eerste bijeenkomst van de tweede RLI-ronde heeft inmiddels plaatsgevonden en er volgen er zeker meer, want de behoefte aan “meer kennis en meer Rotary” is zeker groot.

 

meer foto's …

 

Jaap T.B. Bos (Groningen) en Cees Smit Sibinga (Groningen-West)