who's who in Rotary Noord-Nederland?

DG Rebecca Siebinga-Bookelmann

(gouverneur 2019-2020)

 

De huidige gouverneur Jaap Bos heeft mij gevraagd mijzelf kort aan u voor te stellen.

Sinds 1987 woon ik in Gorredijk, in het mooie Friesland. Als ik dit schrijf dan realiseer ik mij dat dat al 30 jaar is en dat vind ik bijzonder. Mijn woonplaatsen lagen daarvoor namelijk overal verspreid. Ik ben in 1961 geboren in Haarlem en heb daar 4 jaar gewoond. Daarna volgde er een verhuizing naar Ethiopië, waar ik het grootste deel van de lagere school heb doorlopen. Van Ethiopië naar Dordrecht voor een erg leuke middelbare schooltijd op het Johan de Witt gymnasium. Via Amsterdam en Tel Aviv tenslotte in Utrecht beland voor mijn studie culturele antropologie.

In Utrecht heb ik ook mijn man Jan Tiete leren kennen en na ons afstuderen in 1986 zijn we al snel verhuisd naar Gorredijk. Onze 4 kinderen (1 zoon en 3 dochters; deels studerend, deels werkend) zijn geboren en getogen in Friesland en hebben inmiddels hun vleugels uitgeslagen naar verschillende steden in het land; Delft, Den Haag, Utrecht en de jongste in Amsterdam.

Als persoon ben ik een globetrotter en een “bezig bijtje”. Sinds mijn afstuderen heb ik altijd gewerkt in de non-profitsector. Daarnaast heb ik met hobby's (zingen, muziek maken, golf, winter- en watersport), verschillende bestuursfuncties en andere vrijwilligersactiviteiten mijn tijd gevuld. De afgelopen jaren werk ik als zelfstandig professional in de publieke sector en word ingehuurd als interim-manager, adviseur, coach of projectleider. Het interimwerk vind ik erg interessant vanwege de dynamiek en alle contacten die ik daarbij opdoe. De antropologie blijkt een uitstekende basis te zijn voor het interimwerk.

Mijn jeugd in Ethiopië en de studie antropologie hebben mij gevormd. Mensen boeien mij; wat hen beweegt, wat hen raakt en hoe zij samen leven. Dicht bij huis, maar ook ver weg. Daarom reis ik ook graag. Ik ben lid van Rotaryclub Drachten. Door nieuwe ontmoetingen, het met elkaar samenwerken, je steentje bijdragen en over je eigen grenzen heen kijken, raak ik gemotiveerd.

Samen iets kunnen betekenen voor anderen, dát is waarom ik lid ben van Rotary.

Ik ben blij dat ik in 2019-2020 als gouverneur van ons district mijn bijdrage mag gaan leveren. Tot het zover is ga ik de kunst afkijken van mijn voorgangers en iedereen die nu in het district actief is. Het worden vast en zeker boeiende jaren en ik heb er zin in !!

 

We spreken elkaar. Met hartelijke groet,

Rebecca Siebinga
RC Drachten

September 2017