© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

PETS 2022

inkomend voorzitters nu bevoegd

Het president-elect training seminar is in elk Rotaryjaar een verplicht nummer voor de nieuwe voorzitters die op 1 juli van start gaan. Daarom waren alle 62 kandidaten voor het clubjaar 2022-2023 uitgenodigd om zich op zaterdag 12 maart te melden in het restaurant van de golfbaan in Appelscha. Ook voor de vijf toekomstige voorzitters van Rotaract gold dat. In overgrote meerderheid kwamen zij hun opwachting maken bij de toekomstige gouverneur Gerda Breeuwsma. Wie was verhinderd, moet het “examen” later inhalen. Of een PETS bijwonen in een ander district. In dat verband waren bij D1590 ook enkele verstekelingen aanwezig van elders uit het land, die in Appelscha hun vinkje kwamen halen.

 

Het werd een vol dagprogramma met inleidingen, pitches van Rotary-functionarissen over hun werkterrein, en nuttige onderlinge contacten. De lunch werd wandelend in de frisse boslucht genuttigd.

 

Gerda Breeuwsma droeg uiteraard het internationale jaarthema van Jennifer Jones uit: Imagine Rotary. Daarnaast maakte ze bekend in haar gouverneursjaar op districtsniveau voor drie speerpunten te hebben gekozen: End Plastic Soup, Diversiteit, en Empowering Girls. Wat dat laatste thema betreft wil zij met name de Heerenveense stichting Studentenprojecten Nepal ondersteunen. Haar streven is dat Rotary volgend jaar voor tien meisjes in de Himalaya een goede voortgezette studie bekostigt.


1 / 22

speerpunten inkomend gouverneur Gerda Breeuwsma:

End Plastic Soup, Diversiteit, Empowering Girls