© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

Rotaract

 
Sinds de CoL in 2019 zijn Rotaractclubs volwaardig lid van Rotary International. van oorsprong is Rotaract een serviceclub voor studenten & young professionals (vanaf 18 jaar) die zich inzetten voor het vinden van innovatieve oplossingen voor ‘s werelds meest urgente uitdagingen, terwijl ze gelijktijdig leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en wereldwijde vriendschappen sluiten.

Rotaractclubs over de hele wereld hebben gelijke normen en waarden en volgen hierbij de missie van Rotary. Ze plannen en voeren belangrijke activiteiten en serviceprojecten uit in de gemeenschap. Rotaryclubs bieden begeleiding en ondersteuning en werken samen met de Rotaracters als gelijke partners in service en vice versa.

Tegelijkertijd is ook elke Rotaractclub uniek en verschillend in de manier waarop de vergaderingen worden georganiseerd en projecten tot uitvoering worden gebracht. In Nederland zijn er ca. 40 Rotaractclubs met zo’n 405 leden. Wereldwijd zijn er totaal 203.298 Rotaracters in maar liefst 180 landen.

Voor meer informatie:

WEBSITE ROTARACT NL...


 In ons district zijn 5 Rotaractclubs actief: