© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

februari 2021

8

2020-2021

FEBRUARI 2021

 

  

 

 

februari: vrede en conflictbeheersing

 

Beste Rotarians,

In de maand februari besteedt Rotary International bijzondere aandacht aan het aandachtsgebied vrede en conflictbeheersing. Elk jaar kent Rotary International tot 130 volledig gefinancierde fellowships toe aan toegewijde leiders van over de hele wereld om te studeren in een van onze vredescentra.

In het kader van Water and Sanitation steunt Rotary in Nederland het IHE Delft Institute for Water Education (het kennis- en opleidingscentrum voor water van UNESCO) en Water and Peace scholarship programma’s.

klik hier voor meer info…

 

 

 

 

serve to change lives

 

Voor 7 t/m 11 februari was in Orlando/Florida de Rotary International Assembly gepland, met ca. 530 inkomende gouverneurs onder wie onze ink. gouverneur Steven Helfrich. Vanwege corona vindt deze Assembly alleen online plaats. Traditioneel wordt op de eerste dag van de Assembly het thema van het komend Rotaryjaar aangekondigd. Dit luidt: “Serve to Change Lives”. Wat een mooi thema!

meer info …

 

 

 

 

RI-conventie

 

Ook de Rotary International Convention in Taipei/Taiwan van 12 tot 16 juni 2021 zal helaas uitsluitend online plaatsvinden.

Hierover volgt later nog een aankondiging.

klik hier voor meer info…


 

 

 

 

een bijzonder jubileum

 

Donderdag 4 februari vierde Rotaryclub Kampen in een zoombijeenkomst met grote belangstelling een vrij zeldzaam lustrum: Piet Hanekamp is sinds vijftig jaar Rotarian. Hij was tijdens zijn installatie in februari 1971 maar zevenentwintig jaar jong!


 

 

 

 

Nederlandse contactclub gezocht

 

Een Duitse Rotaryclub in de omgeving van Bremen is op zoek naar een Nederlandse contactclub.

Bij interesse graag contact opnemen met de commissie international service van het district.

kijk hier voor het e-mailadres …

 

 

 

 

 

stimuleringsprijs

 

Onze mooie Rotarystimuleringsprijs 2021 is van start gegaan. Het is in deze tijd wat lastig communiceren. Daarom verwachten wij van alle clubs dat zij jongeren met leuke projecten enthousiasmeren om mee te doen.

De procedure is - zoals elk jaar - veranderd. Daarom is het raadzaam om de digitale flyer te lezen, en daar gegadigden naar te verwijzen.

 

Ook zal voor het eerst via een advertentie in veel bladen in ons district de aandacht worden gevestigd op het feit dat Rotary veelbelovende jongereninitiatieven op deze wijze gaat ondersteunen.

Zie: …

 

 

 

 

social media

 

 

Een nieuw gevormd team “Social Media” met Jannet Westebring (RC Emmen-Monarch) en Esselien de Groot (RC Coevorden) is begonnen met het beheer van een nieuwe Facebookpagina en de bestaande Instagrampagina.

Massaal delen (kan ook vanuit de website) helpt om de bekendheid van Rotary in het algemeen - en van ons district in het bijzonder - in de maatschappelijke omgeving te verhogen.

 

 

 

Blijf gezond,

 

Clemens Groppe
gouverneur 2020-2021

 

clemens@groppe.eu

+31637657290