© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

maart 2021

9

2020-2021

MAART 2021

 

 

 

maart: water, sanitatie en hygiëne

 

Beste Rotarians,

In de maand maart legt Rotary International een bijzondere focus op het aandachtsgebied water, sanitatie en hygiëne. In februari hoorde ik als gast van Rotaryclub Coevorden een leuke spreekbeurt van Frans Jan Verdoold, die met zijn stichting in Nepal heel nuttige waterprojecten uitvoert.

Hoe belangrijk het zorgen voor schoon water in ontwikkelingslanden is, kon ik tijdens mijn drie missies via de Duitse Rotarydoctors naar Nepal persoonlijk zien. Frans Jan heeft toegezegd om zo’n spreekbeurt ook in andere clubs te presenteren. Een ideale mogelijkheid voor onze clubs om een interessante externe spreker uit te nodigen. Ik mag op aanvraag het mailadres van Frans Jan doorgeven.

 

WATER, SANITATIE EN HYGIENE...

 

 

clubbezoeken

 

De clubbezoeken door de gouverneur zijn nagenoeg afgerond. Op één club na heb ik alle clubs die mij wilden ontvangen bezocht – waaronder helaas maar veertien clubs fysiek. Vanaf 30 september heb ik de clubs alleen nog online kunnen treffen. Ik heb nu vaardigheden ontwikkeld om met zoom, teams, ji-tsi enz. om te gaan; het is maar een klein voordeel.

Het was wel mogelijk om ook tijdens online bezoeken de verschillen te proeven: verschillen in stemming, fellowship en gedrevenheid. Iedere club heeft een eigen sfeer.

Mijn presentatie over de aandachtsgebieden van Rotary, geïllustreerd aan de hand van voorbeelden uit mijn tijd in Nepal, werd grotendeels positief ontvangen en er werd over gediscussieerd. Mijn dank aan de voorzitters en clubs voor hun gastvrijheid!

 

 

website

 

Rotary in Nederland en ook ons district heeft een schitterende nieuwe website die laat zien wat we Rotarians zijn – people of action! Ook de ledenadministratie Lead is vernieuwd. Interessant!

 

 

 

 

ledenbeleid

 

Doe de check-up voor Rotaryclubs…

 

IS JE CLUB GEZOND...?

 

 

ledenvergadering en PETS

 

Zaterdag 20 maart a.s. 9.00 hebben we onze jaarlijkse districtsassembly, tevens algemene ledenvergadering van onze vereniging. De uitnodiging is op 20 februari aan alle voorzitters en secretarissen verstuurd. Per club graag niet meer dan één afgevaardigde.

Aansluitend, om 10 uur, ontvangt mijn opvolger DGE Steven Helfrich de inkomend voorzitters voor het PETS (president-elect training seminar). Natuurlijk ook dit alles online, maar met een interessant programma met keuzemogelijkheden tussen meerdere outbreak rooms.

 

 

stimuleringsprijs

 

Vergeet niet onze Rotarystimuleringsprijs 2021 onder de aandacht te brengen bij verenigingen die zich voor jongeren van 1 tot 27 jaar inzetten. Het is de moeite waard!

 

ROTARYSTIMULERINGSPRIJS 2021...

 

 

Blijf allen gezond,

Clemens Groppe, gouverneur 2020-2021

 

clemens@groppe.eu

+31637657290