© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

april 2021

10

2020-2021

APRIL 2021

 

 

 

april: gezondheid van moeder en kind

 

Beste Rotarians,

In de maand april besteedt Rotary International bijzondere aandacht aan de focus gezondheid van moeder en kind. De betekenis van dit thema heb ik tijdens mijn missies naar Nepal kunnen zien, maar ook hoe moeilijk het is om in dat soort arme landen een zekere mate van gezondheid van moeder en kind te waarborgen. Gelukkig is ook een aantal clubs uit ons district ermee bezig om in Afrika en Azië de bevolking op dit vlak hulp aan te bieden.

Eén belangrijk onderdeel van de gezondheid van kinderen wordt gewaarborgd door de grootschalige vaccinatie tegen kinderverlamming. Wij kennen allen ons Rotaryproject End Polio Now. Een mooi bijkomstig actueel feit is, dat de infrastructuur van ons polio-vaccinatieprogramma ook voor een vaccinatieprogramma tegen Covid-19 kan worden ingezet.

POLIO GLOBAL ERADICATION INITIATIVE...

 

 

nieuwe districtssecretaris

 

Het doet mij plezier te kunnen melden, dat wij onlangs onze nieuwe districtssecretaris hebben gevonden:
André Bergsma van Rotaractclub Groningen.

De afgevaardigden van de clubs hebben het voorstel van het dagelijks bestuur om André te benoemen, onlangs tijdens de algemene ledenvergadering unaniem bekrachtigd.

Welkom, André!

 

 

 

Rotarystimuleringsprijs

 

Eind maart liep de inzendtermijn voor deze mooie prijs af. We hebben in totaal vijfendertig aanmeldingen kunnen ontvangen. De procedure van de verkiezingen is op de website beschreven.

De clubs kunnen binnenkort per mail een uitnodiging verwachten voor een regionale online-verkiezingsbijeenkomst. Alle projecten die meedingen zijn op de website te bekijken.

OVERZICHT AANMELDINGEN...

 

 

weekberichten

 

De weekberichten van de clubs worden door sommige secretarissen ook aan de gouverneur en de inkomend gouverneur doorgestuurd. Daardoor blijven we op de hoogte van wat in de clubs speelt. Een mooie gewoonte!

Van een deel van de clubs weet ik dat ze hun weekberichten ook aan hun buitenlandse zusterclubs doorsturen of ook met buurclubs delen.

 

 

 

discon

 

Onze districtsconferentie samen met het Duitse buurdistrict 1850 kan helaas NIET zoals gepland in Papenburg plaatsvinden.

De gemeenschappelijke organisatiecommissie heeft het besluit genomen om een online-DisCon te organiseren:

 

 

 

save the date: 19 juni 2021 11.00 uur
(informatie, link enz. volgen later)

 

 

vacature

 

En nu nog een vacature: gezocht wordt een hoofdredacteur voor de Nederlandse editie van het magazine “Rotary”. Bijzonderheden staan in de aprileditie van het blad.

De naam van een mogelijke kandidaat stuur ik graag door.

 

 

met vriendelijke groeten,

 

Clemens Groppe, gouverneur 2020-2021

 

clemens@groppe.eu

+31637657290