© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

mei 2021


thema: jeugd


Beste Rotarians,


De maand mei is voor heel Rotary de maand van de YOUTHSERVICE. Daarom staat het APRILNUMMER VAN ONS MAGAZINE ook helemaal in het teken van het thema jeugd: zeker de moeite waard om er nog eens in te gaan snuffelen!


zie ook: JEUGDPAGINA DISTRICTSSITERYLARYLA (Rotary Youth Leadership Awards)  werd in 1971, dus vijftig jaar geleden,
een officieel Rotaryprogramma.

Het is een managementtraining voor jonge mensen van 18 tot 25 jaar,
georganiseerd door Rotary, vaak i.s.m. Rotaract. Duur 1 weekend.


zie ook: RYLA's IN ONS DISTRICTjeugduitwisselingRotary Youth Exchange is in 1927 vanuit Denemarken begonnen en al tientallen jaren een onmisbaar deel van onze Rotarycultuur. Vanwege corona konden in het lopend Rotaryjaar geen RYLA's en ook geen jeugduitwisseling plaatsvinden, erger nog - Rotary International heeft ook voor het komend jaar 2021-2022 de jeugduitwisseling helemaal stopgezet!

We hopen dat de zo waardevolle uitwisselingen in 2022-2023 weer met veel enthousiasme kunnen worden voortgezet.puzzel mee voor een schone zeeNa een enorm succes met de eerste puzzel voor de actie End Plastic Soup (60.000 EURO!) heeft Rotaryclub Winschoten nu een tweede puzzel uitgegeven. Bij de distributie in het Duitse buurland helpt zusterclub Leer mee – een mooie gemeenschappelijke actie.

MEER INFOStolpersteineMaar ook andere acties van clubs uit ons district hebben onze aandacht verdiend,
zoals het poetsen van 'struikelstenen' ter gelegenheid van herdenking/bevrijding.   

zie: STRUIKELSTENEN
virtueel museumbezoek met onze oosterburenOns Duitse buurdistrict 1850 bezoekt op zaterdag 22 mei a.s. 
van 14.00 tot 16.00 uur online het Landesmuseum Oldenburg.


Belangstellenden uit ons district zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met de virtuele rondleiding (vrij entree). 

 

KLIK HIER.
online, fysiek of hybride?Onze clubs gaan ondertussen door met (meestal) onlinebijeenkomsten, maar meer en meer zien we ook acties met fysieke deelname, terrasbijeenkomsten of wandelingen met twee leden.

We hebben tijdens de coronacrisis veel moeten en kunnen leren, wat we niet weer willen vergeten – bijvoorbeeld hybride bijeenkomsten zodat ook immobiele leden aan de clubavonden kunnen deelnemen.

Nog even volhouden dus!meevaller voor een goed doelOmdat zowel de RAN als ons district door de coronacrisis aanzienlijk minder geld heeft uitgegeven dan normaal, wordt binnen enkele weken een deel van de contributie naar de clubs teruggestort. 

 


Het dagelijks bestuur van het district beveelt aan om dit geld te gebruiken voor een goed doel, en wel de masteropleiding van een buitenlandse student aan het IHE Delft Institute for Water Education. Details volgen.

zie ook: DEEL ONZE WATERKENNISBlijf allen gezond en een vriendelijke groet,

Clemens Groppe, gouverneur 2020-2021

clemens@groppe.eu
+31637657290