LEEUWARDEN VERWELKOMT ROTARIANS

WTC Leeuwarden

Op zaterdag 24 maart is Leeuwarden een beetje van Rotary. Vanuit alle hoeken van district 1590 hebben zich al veel Rotaryleden aangemeld voor de jaarlijkse DistrictsConferentie. In de vroege ochtenduren wordt die voorafgegaan door de PETS, de training voor aspirant-clubvoorzitters die in juli aan de slag gaan.

Voorheen was het traditie dat de Discon werd belegd in het clubgebied van de actuele gouverneur en ook door diens club werd georganiseerd. Daarvan is afgestapt. Voortaan wordt een leuk evenement of actualiteit in het districtsgebied Noordoost-Nederland gekozen om bij aan te haken.

In 2018 was de keus niet moeilijk: Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa, samen met Valetta. Hoewel veel evenementen nog in de loop van het jaar moeten losbarsten, is er in de Friese hoofdstad al veel te zien en te beleven.

“Iepen Mienskip”, een open en betrokken gemeenschap met oog voor elkaars ideeën, mogelijkheden én uitdagingen. Dit thema van CH2018 sluit mooi aan bij het jaarthema dat gouverneur Jaap Bos momenteel uitdraagt.

De organiserende RC Groningen (de club van de gouverneur) krijgt ter plekke de volle steun van leden uit de vier Leeuwarder clubs. Samen staan zij garant voor een attractief keuzeprogramma. Vier boeiende sprekers en tien activiteiten op één dag, met Ellen ten Damme als uitsmijter!

Voor de Discon is een speciale website ontwikkeld, die ook komende jaren dienst kan doen onder dezelfde naam. Kijk dus verder op www.discon-d1590.nl