© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

En de Rotary die ploegde voort...

knieperties

Tal van Rotary-activiteiten kwamen afgelopen jaar noodgedwongen stil te liggen. Maar het was ook een jaar van de vindingrijkheid om ondanks alle beperkingen het clubleven zo veel als mogelijk te laten doorgaan. Gouverneur Clemens Groppe bracht in één van zijn maandberichten al complimenten over aan de clubbesturen voor hoe zij op de moeilijke situatie reageren en proberen het contact tussen de clubleden en maatschappij te behouden.

EN DE ROTARY DIE PLOEGDE VOORT…

 

Er is geen club aan te wijzen die bij de pakken neerzit en niet iets weet te bedenken om toch van waarde voor de samenleving te zijn. Waar nodig werden veel helpende handen uitgestoken. Rotary bestaat ook in deze tijd uit People of Action. Bijvoorbeeld de Rotaryclub Coevorden spande zich in om zich niet meer te laten afremmen dan nodig is. De mooie Ballade van den Boer (85 jaar geleden door Werumeus Buning opgeschreven) is op de Drenten van toepassing. Er kan veel gebeuren, er kan veel tegenzitten, er kan malaise en dreiging zijn, maar volhouders laten zich niet uit het veld slaan. “En de boer hij ploegde voort.” Tot vier keer toe schoot men de Voedselbank te hulp met veel verse producten.

Als de jaarlijkse kerstmarkt niet kan doorgaan, dan maar gegrepen naar de aloude Drentse traditie van knieperties bakken. Op het kerkplein in Dalen stond de club met een kraam en wist er enkele duizenden aan de man te brengen. En het hakken van hout voor de open haard, dat flink veel geld voor goede doelen oplevert, gaat begin 2021 gewoon door. Keurig samen met de gemeente afgestemd voor wat de geldende richtlijnen betreft.