© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

digitale installatie nieuwe leden

digitale installatie nieuwe leden

De maatregelen rond corona maken het voor Rotaryclubs onmogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Elke club zoekt naar mogelijkheden om dat te compenseren. Vele zijn gaan `zoomen` en hebben daar goede resultaten mee. Vaak haakt tweederde van de leden aan. Corona maakt creatief.

 

Rotaryclub Franeker was blij met enkele kandidaat-leden, maar installatie is in deze tijd lastig. Toch wilde de club niet wachten op “normale” tijden. Aldus werd Jouke Dijkstra uit Dronrijp (buitenreclame) op 15 oktober via de digitale weg geïnstalleerd als nieuw lid. Met zijn partner was hij thuis bij bestuurslid Jeanet Diemers die voor de installatie zorgde, met behoud van de nodige afstand. Het opspelden van het Rotaryinsigne werd overgelaten aan Dijkstra’s partner. Ook werd hem een introductiepakket overhandigd om zich te kunnen inlezen in al het moois dat Rotary heeft te bieden. Na de installatie volgde ook de traditionele roll-call geheel digitaal. Voor wie hiervan getuigen waren, was het heel bijzonder om dat mee te maken!

De club Franeker gaat er prat op dat dit de eerste digitale installatie ter wereld is. Zolang het tegendeel niet is bewezen….. Inmiddels is ook op deze wijze op 5 november Klaas Hidde Kuipers uit Franeker (voedingsmiddelenindustrie) geïnstalleerd, waarmee de club weer boven de 40 leden steeg.